[#1] Amiga 1200 i CDrom
Czy istnieje możliwość podłączenia cdromu do amigi 1200 przez złącze pcmcia ? Kiedyś posiadałem taki kontroler który się podłączało do PCMCIA ale nie pamiętam jak się nazywał proszę o pomoc.

[#2] Re: Amiga 1200 i CDrom

@mr.bart, post #1

http://www.amiga-hardware.com/showhardware.cgi?HARDID=524

http://www.amiga-hardware.com/showhardware.cgi?HARDID=1201

Ostatnia modyfikacja: 02.10.2008 00:51:46
[#3] Re: Amiga 1200 i CDrom

@mr.bart, post #1

overdrive

[#4] Re: Amiga 1200 i CDrom

@mr.bart, post #1

rozumiem ta widza Ci potrzebna tylko ze względów sentymentalnych?
W Amidze masz przecież port IDE, podłączenie HDD i cd slimu nie jest trudne :)

[#5] Re: Amiga 1200 i CDrom

@11MASTEr, post #3

Był jeszcze Tandem, ale on obsługiwał tylko napędy wymarłego standardu Mitsumi. Takie wynalazki funkcjonowały przed upowszechnieniem atapi.
[#6] Re: Amiga 1200 i CDrom

@Bagheera, post #4

A kolega podłączył sobie slima? Gdzie to nabyć takową przelotkę? Potem pewnie jeszcze taśma 2.5? Mam napęd Teac CD24x z Toshiby i mógłbym go w przyszłości podłączyć do A1k2.
[#7] Re: Amiga 1200 i CDrom

@amper, post #6

ja mam przelotkę cd-slim<-->ide 2,5' :)

[#8] Re: Amiga 1200 i CDrom

@amper, post #6

Tak. Wcześniej miałem wszystko podłączone taśmą 3,5', na cd i a hdd przejściówki ->3,5', a na drugim końcu obciąłem złączkę i zacisnąłem taśmę na złącze 2,5'

Teraz jestem w trakcie małej przebudowy, kupiłem taśmę 2,5', i na niej zacisnę 2 wtyczki 2,5 dla portu IDE oraz hdd i w połowie wtyczke 3,5' do przejściówki przy cd. Trochę miejsca zaoszczędzę.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem