Witam z taką pewną nieśmiałością wszystkich pasjonatów Amisi, którzy w dobie wszechobecnej pecetowości nadal wolą i wybierają alternatywny świat amigowy!
Przyznaję się że na moim biurku stoi niezły pecet i właściwie powinienem być zadowolony ale jednak stara nostalgia za amigą i to że wtedy nie bardzo mnie było na nią stać, spowodowały chęć spełnienia dawnego marzenia! Właśnie czekam na zamówioną amisię 1200 w zestawie magic escomu( ma niby być nowa po13 latach?!) no i właśnie tytułowy scandoubler/flicker fixer indivision.
Jest to wersja wewnętrzna i podobno zapewnia super obraz i co najważniejsze pobiera mało prądu w odróżnieniu od zewnętrznych modeli! Jestem ciekawy jak będzie wyglądał obraz amisi na moim 24" monitorze z full hd? Właśnie , interesuje mnie czy na forum ktoś jeszcze kupił taki scandoubler a jeśli tak to jaką ma opinię na jego temat?

A tak ogólnie to nie jestem obecnie specem od amigii, jednak przez te lata sporo się zapomniało ale z chęcią nadrobię braki...

Na razie mam rozbebeszoną ale sprawną amigę 1200 commodore, kartę turbo blizzarda 1220/4 ,020 z 28mhz + 4mb fast, jakiś stary dysk 2,5" , adapter CF do PCMCIA trochę dyskietek i jedną książkę o amidze...ha,ha..od czegoś trzeba zacząć...

Aha, a tak z innej beczki się spytam czy ktoś próbował podłączyć amigę do peceta przez kabel modulatora? Chodzi mi o podłączenie do tunera tv w pececie. Czy to będzie to samo jak w normalnym telewizorze czy się nie da? Sorry, trochę się rozpisałem ale to mój pierwszy raz... :D