@Lokaty,
post #9
"Dzieki" staremu pecetowi, poskladalem juz Ami do kupy. Wlasciwie jechalem po kolei, cokolwiek podlaczalem, to sprawdzalem czy dziala i pozniej dolaczalem kolejne urzadzenia. Tak czy inaczej dwudniowa cierpliwosc oplacila sie i 17-letni komputer przetrwal cala operacje :D
Port BVision zamontowalem na sledziu, natomiast wyjscie sieciowki PCMCIA zostawilem w srodku luzem i tam podlaczylem net. Tak to zostawie, poniewaz jest to komp stacjonarny, a podczas transportu i tak bede musial zabezpieczyc gabkami BPPC, wyjac kabelek z sieciowki itp., a pozniej po transporcie, sprawdzic czy jedna czesc FastATA nie wypadla z Gayle, itd.
Ja mam BVision z DCE, jednak wtyczka nie zahacza o maly oscylatorek, tylko idzie w druga strone i lekko opiera sie o jakis scalak. Tak czy inaczej zaizolowalem wtyczke z odpowiedniej strony i raczej nie powinno byc problemow. Kontroler klawiatury zachowuje sie podobnie jak Gift. Dzialaja rownoczesnie klawisze kursora w grach, moge wejsc do Startup Menu BPPC za pomoca Esc. Wydaje sie ze jest ok.
Oprocz przejrzystosci w srodku (w prownaniu do Infinitiv) i latwym montazu/demontazu, moge od teraz co pol roku lub rok, smarowac wentylatorek chlodzacy BPPC bez demontazu karty (!!!).
Wystarczy sciagnac czarny radiator ktory jest na zatrzaskach i juz mamy latwy dostep do wentylatora.
Czym smarujesz wentylatorek gdy zaczyna "rzęzić"? Ja odklejam nalepke, sciagam plastikowa oslonke i wpuszczam w lozysko mala krople oleju jadalnego. ;)
No to teraz trzeba bedzie jeszcze jakos wyczyscic, bardzo pozolkly przedni panel...Z czego Elbox to robil? Brudna Infinitiv (aktualnie) przy nim wyglad jak snieg. Dobrze ze z plastiku jest tylko ten panel...