[#1] Scandoubler zewn. Elbox - kolejne pytanie
Po rozkręceniu zewnętrznego scandoublera Elboxu zobaczyłem takie coś:

http://img88.imageshack.us/img88/893/lutynq7.jpg

Ten "rozmazany" lut, to chyba jakaś wada fabryczna. Na razie nie mam zamontowanych pamięci do flicker-fixera i scandoubler działa prawidłowo, ale coś mi się zdaje, że po ewentualnym dokupieniu tych pamięci może być kłopot.

I dlatego mam 2 pytania:

1) Czy ktoś posiadający taki scandoubler mógłby sprawdzić, czy u niego też jest taki "rozmazany" lut (bo może to normalne)?

2) Jeśli to niedoróbka, to jak to usunąć? Pilniczkiem jakimś?

[#2] Re: Scandoubler zewn. Elbox - kolejne pytanie

@PopoCop, post #1

Na mój gust już ktoś "walczył" z tym SD - zobacz jak wygląda gniazdo (po prawej) na wysokości w/w lutu. IMO to po prostu zwarcie; cyna jest miękka więc możesz delikatnie (by nie rozwalić scieżek) zrobić przerwę nożykiem.

[#3] Re: Scandoubler zewn. Elbox - kolejne pytanie

@11MASTEr, post #2

Nie wiem, czy nożyk to dobre rozwiązanie. Ja bym dobrze posmarował to miejsce kalafonią rozpuszczoną w spirytusie i przetopił lutownicą z cienkim grotem. Cyna w obecności topnika ma tendencję do skupiania się na polach lutowniczych, więc cofnie się na swoje miejsce.

[#4] Re: Scandoubler zewn. Elbox - kolejne pytanie

@Grzegorz Kraszewski, post #3

Skorzystałem ze sposobu z nożykiem i wyszło dobrze.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem