[#1] Pytanie do posiadaczy stacji dysków Amiga 1011
Mam pytanko czy ma ona przelotke Disk Drive zeby można bylo podpiąc do niej jeszcze jedna stacje dyskow?. Przy okazji chcialbym sie zapytac czy dyskietke 3.5 calową od PC można sformatować na Amidze zeby z nia dziala? Z gory dziekuje za odpowiedz.
[#2] Re: Pytanie do posiadaczy stacji dysków Amiga 1011

@slonek25, post #1

Można, zapelpiasz dzurkę, i stacja widzi ją jako DD.

Tylko tu jest niuans taki:

Jak masz stację HD (np w amigach 1200 Escomu), to nie powinno być żadnych problemów z zapisem.
Jak masz stację DD, to jej głowica może nie być w stanie prawidłowo namagnesować nośnika, i na dyskietce HD jako DD pojawią się błędy.

[#3] Re: Pytanie do posiadaczy stacji dysków Amiga 1011

@Bagheera, post #2

Mam Amige 500 to niewiem jaka tam jest stacja dyskietek
[#4] Re: Pytanie do posiadaczy stacji dysków Amiga 1011

@slonek25, post #1

zapewnie dd ;D

[#5] Re: Pytanie do posiadaczy stacji dysków Amiga 1011

@slonek25, post #3

No to masz na 99.9% DD
Można jednak podłączyć przerobioną taśmą stację HD, która będzie działać jako DD, no i będziesz mógł używać dyskietki HD. Schemat musisz sam poszukać. Na allegro można kupić od 1 gościa, co jakiś czas wystawia aukcję "flop non stop", jeśli nie chce/nie masz czasu bawić sie w pzrerabianie.

[#6] Re: Pytanie do posiadaczy stacji dysków Amiga 1011

@slonek25, post #1

Mam pytanko czy ma ona przelotke Disk Drive zeby można bylo podpiąc do niej jeszcze jedna stacje dyskow?

Tak.

dyskietke 3.5 calową od PC

Nie ma dyskietek od PC i nie od PC. To uniwersalny nośnik, można go używać ze wszystkim, co posiada stosowny napęd - na przykład z aparatem fotograficznym lub z USG.
[#7] Re: Pytanie do posiadaczy stacji dysków Amiga 1011

@slonek25, post #1

odezwij sie domnie na gg w profilu mam nr , wysle Ci schemat tasmy :P

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem