[#1] Amiga 500 i stacja dysków PC z konfiguracja zworek
Siemka

Właśnie zauważyłem, że w mojej Amigę nie działa stacja dyskietek. Tak się szczęśliwie składa, że mam jedna stacje dysków od PC z konfiguracja zworek(nie jestem pewny czy prawidłowo ją skonfigurowałem).

http://img512.imageshack.us/my.php?image=1000960cq5.jpg (nie wiem jak ukryć link :/ )

Konfiguracja stacji to:

IF (te piny był zwarte, gdy stacja chodziła pod PC)
HD(zwarte piny)
M2
M1 (zwarte piny)
P1

DF3
DF2
DF1
DF0 (zwarte piny)

Stacja wydaje sie działać jedna nie jestem pewny czy bedzie ona działał ze wszystkimi aplikacjami na Amidze (istnieją chyba gry dosowe i nie dosowe?).
Mógłby mi ktoś wyjaśni jakie gry to są dosowe a jakie nie?
Jak sprawdzić czy wszystkie gry będą odczytywane przez tą stacje dysków?

PS. Dodam ze w stacji została zmieniona jedynie konfiguracja zworek, a taśma nie uległą modyfikacji

Ostatnia modyfikacja: 26.11.2008 19:46:41
[#2] Re: Amiga 500 i stacja dysków PC z konfiguracja zworek

@Szmek, post #1

Podstawowa sprawa to to, że stacja od PC nie ma przełącznika wykrywającego włożenie dyskietki, więc zapomnij o uruchamianiu gier po resecie, bez ładowania systemu. Na temat ustawienia zworek sie nie wypowiadam, bo nie wiem, czy wystarczy tylko przełozyć zworki, by stacja od PC zaczęła działać w Amidze.

[#3] Re: Amiga 500 i stacja dysków PC z konfiguracja zworek

@Szmek, post #1

musisz jeszcze przerobić taśme, nie jest to trudne wszystkie informacje masz tutaj http://norbid.of.pl

Ostatnia modyfikacja: 07.12.2008 17:46:45
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem