[#1] inna obudowa
Czy ma ktoś z Was amigę w obudowie nieprzeznaczonej do amigi np od peceta? czy dostosowanie obudowy do portów amigi jest bardzo kłopotliwe?
[#2] Re: inna obudowa

@mars, post #1

Bo to mało osób? W pionierskich czasach w "Magazynie Amiga" bywały artykuły o tym, jak przystosować obudowę od blaszaka do Amigi. Główny problem to wykonanie tylnej ścianki, bo jak wiadomo, Ami ma TROCHĘ inaczej wyprowadzone gniazda no i zdobycie odpowiednich adapterów do podpięcia zasilania, klawiatury itp. Jeżeli ktoś ma smykałkę do robótek ręcznych i oprócz tego zwyczajnie mu się chce, to młotek/piła w dłoń i do roboty. A jeżeli nie - cóż, trzeba będzie wysupłać ze 200 zł za dobrą obudowę z drugiej (trzeciej?) ręki (o Dragonie nie wspominam, bo jego cena skutecznie potrafi wyleczyć z kupowania obudowy specjalnie do Amigi).

Ostatnia modyfikacja: 01.12.2008 16:24:49
[#3] Re: inna obudowa

@mars, post #1

No ja mam A1200 w obudowie od starego serwera. Wysokość obudowy 1.20m :). Jak dostosowałem? Normalnie brzeszczot i szlifierka

[#4] Re: inna obudowa

@Arbuz, post #3

Rzuc fotka jezeli to mozliwe. :)
[#5] Re: inna obudowa

@mars, post #1

Ja mam. W tamtym tygodniu kończyłem prace ślusarskie i już od czwartku jest w obudowie po Compaq deskpro. Miałem wykonać ramkę na porty i ją po prostu przykręcić ale z racji braku narzędzi/wytłocznika do prasy musiałem dać płytę z ekranem. Pod płytą są gumowe dystanse też z deskpro. Niedługo zamieszczę zdjęcia w galerii.
[#6] Re: inna obudowa

@Andrzej Drozd, post #4

Rzucę tylko muszę wejść na strych i poszukać wśród pudeł tą wieżę

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem