[#1]
przygotowanie HDD pod PieCem (win/linux)
czy da sie zrobic taki manewr, zeby podlaczyc dysk na PieCu i przygotowac go odpowiednia do uruchomienia z Amiga?
generalnie dyskiem jest karta CF, podlaczana przez czytnik.
system operacyjny to Linux Debian, choc Windowsa w razie czego rowniez moge uruchomic.
dysk trzeba jakosc sformatowac i ewentualnie spartycjonowac pod PieCem.
nastepnie myslalem aby postawic system na jeden z dwoch sposobow:
1. - zainstalowac WB przez UAE
2. - zainstalowac WB metoda przeciagnij zawartosc dyskietki i upusc ;)
prosze mnie nie przekonywac abym zainstalowal WB pod Amiga, bo ja chce po prostu wiedziec czy da sie inaczej, a dokladnie wykorzystujac PC, na wypadek nie posiadania np dyskietek WB badz sprawnej stacji... etc
teraz sprawa jeszcze taka... na razie mam A1200 Escoma z romem 3.1, jednak planuje przesiadke na wersje Commodore z romem 3.0.
chcialbym jednak miec system 3.1-3.9, lub moze AmigaSYS 4.
ponoc da sie zrobic taki manewr, ze maja sprzetowo 3.0, rom 3.1 mozna wpakowac do ramu i on wtedy bedzie uzywany, a dodatkowo system chula zwawiej.
czy niezbedna jest to tego karta turbo (takowa karte mam, ale chce wiedziec czy jest potrzebna z ciekawosci ;P)?
mam rozumiec ze ten motyw dziala bez problemu, i w ten sposob programowo mozna na romie 3.0 miec system 3.9?
pytanie ekstra.
czy zasilanie do adaptera CF idzie odrazu bezposrednio przez tasiemke? nie trzeba ciagnac zasilania z FDD?
czy na romie 3.0 nie bedzie jaj z obsluga dysku/adaptera?
Ostatnia modyfikacja: 07.12.2008 13:34:27