[#1] A1200 - przesyt niebieskieko - uszkodzona Amiga czy kabel Euro?
witam
rozwazam kupno kolejnej Amigi.
egzemplarz ktory mnie interesuje, wykazuje dziwny "defekt".
caly ekran jest zdominowany przez niebieski kolor:
http://photos01.allegro.pl/photos/400x300/495/75/23/495752396

facet nie ma jak sprawdzic co jest powodem.
myslicie ze uszkodzony jest kabel Euro czy tez problem moze tkwic w samej Amidze?

[#2] Re: A1200 - przesyt niebieskieko - uszkodzona Amiga czy kabel Euro?

@speedy, post #1

Stawiam na uszkodzony kabel/gniazdo. Ja mam podobny problem, u mnie z kolei obraz jest silnie zażółcony. Poruszanie kablem usuwa to (chwilowo).

[#3] Re: A1200 - przesyt niebieskieko - uszkodzona Amiga czy kabel Euro?

@OSH, post #2

> Stawiam na uszkodzony kabel/gniazdo. Ja mam podobny problem, u mnie z kolei obraz jest silnie zażółcony. Poruszanie kablem usuwa to (chwilowo).

w sumie nie masz pewnosci, czy bardziej kabel czy gniazdo?

[#4] Re: A1200 - przesyt niebieskieko - uszkodzona Amiga czy kabel Euro?

@speedy, post #3

U mnie to na 100% kabel. Jak jest tu, nie mam pojęcia.

[#5] Re: A1200 - przesyt niebieskieko - uszkodzona Amiga czy kabel Euro?

@OSH, post #4

Ja mam jedną płytę z podobnym "defektem" ale u mnie zdecydowanie jest to płyta, kable były podłączane do innego kompa i jeszcze innej płyty i efekt na nich nie występuje. Poruszanie kablami nic nie zmienia. Ale i głębogość tego niebieskiego nie jest taka duża. Z grugiej jednak strony czy to nie wygląda na brak pozostałych kolorów a nie przesyt tego jednego?

Pozdrawiam

[#6] Re: A1200 - przesyt niebieskieko - uszkodzona Amiga czy kabel Euro?

@speedy, post #1

A czy przez kabel cinch czy antenowy efekt jest podobny?
[#7] Re: A1200 - przesyt niebieskieko - uszkodzona Amiga czy kabel Euro?

@Norbert, post #6

Wow u mnie był problem z monitorem, zimne luty na płycie głównej dawały takie braki kolorów.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem