[#1] HDToolBox i przywracanie RDB
Właśnie przez testowanie przejściówki UWSCSI-IDE wykasowałem sobie (chyba nawet chcący) mapę dysku. Wcale się tym nie przejąłem, bo wiedziałem, że mam zapisane do pliku RDB tego dysku przez HDToolBoxa. Jednak ku mojemu zdziwieniu HDToolBox nie przywrócił dawnego RDB, a co najgorsze po tej operacji, jak chcę zobaczyć partycje, to resetuje mi się Amiga.
I teraz najważniejsze. Czy jest jakiś program, który odczyta ten plik z archiwalnymi RDB i wyświetli mi początki i końce partycji? Bo ręcznie edytować mogę partycje.
Inne programy do odzysku RDB odpadają, bo dysk ma 20GB.
[#2] Re: HDToolBox i przywracanie RDB

@kmilota, post #1

http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=55265&t=55265&ostatnie=1

[#3] Re: HDToolBox i przywracanie RDB

@11MASTEr, post #2

Czytałem to. Valwit nawet pisał w poście 12 o robieniu kopii RDB, tak jak ja to zrobiłem. Jednak wgranie go spowrotem u mnie nie jest możliwe. Tal więc dalej szukam programu, który z tego pliczku odczyta wszystkie parametry, a ja sobie je ręcznie wpiszę.
[#4] Re: HDToolBox i przywracanie RDB

@kmilota, post #3

Spróbuj RDBArc jest na Aminecie, są też źródła.

[#5] Re: HDToolBox i przywracanie RDB

@Grzegorz Kraszewski, post #4

Rany !! Jesteś wielki. Ten program nie trzeba spróbować, tylko trzeba używać.
Nie dość, że potrafi odczytać archiwum stworzone HDToolBoxem, to jeszcze bezproblemowo zapisuje RDB.
Teraz już wszystko odzyskane :) I to na twardzielu IDE podłączonym do UWSCSI. Zabieram się dalej do testów :)

PS. W moim przypadku programy ReacoverRDB i RDBrecov nic nie zdziałały.
[#6] Re: HDToolBox i przywracanie RDB

@kmilota, post #5

No to ładnie i czekamy na artek o tym fejsie.

[#7] Re: HDToolBox i przywracanie RDB

@11MASTEr, post #6

Artek się "trochę" spóźni. Podczas przerzucania dużych plików, twardziel podpięty do tej przejściówki, wywala błędy. I to zaczął tak skutecznie, że znowu wszystko poleciało. Muszę dorwać jakiś inny twardziel do testów i to nowszy, bo ten 20GB jest trochę starawy.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem