[#1] WHDLoad problem
Witam jako, że dopadła mnie po 10 latach nostalgia powróciłem do A1200 (goła) zakupionej na Allegro. Zgodnie z FAQ zamontowałem sobie kartę CF 1 GB, wszystko robiłem na emulatorze pod XP z kartą nie był problemu została wykryta system chodzi. Ale wracam do tematu, zainstalowałem też WHDLoad wersja demo 1.64 (taka akurat miałem zainstalowana od emu i chodziła),i tak uruchamiam Cannon Fodder odpala się intro zaczyna się słynny mod i gierka jakby na chwilę "freezowała" dźwięk i obraz (diody migają jakby się zawiesiła), ale za sek leci dalej i znów to samo. Sama gra chodzi bez problemu tylko jakby podczas wczytywanie były takie "freezy". Trochę grzebałem w opcjach ale tylko udało mi się zwiększyć t "freezy poprzez Readdelay .Grając z dyskietek nie ma takich problemów . Czy to jest problem za małej pamięci ? - mam nadzieję że tak , ponieważ czekam już na 8MB Fastu , ale wolę zapytać.
Pozdrawiam nawrócony
[#2] Re: WHDLoad problem

@pomor, post #1

Eeee, piszesz o Windowsie potem o 8MB prawdziwego Fastu. Piszesz o Amidze czy emulatorze WinUAE? W obu przypadkach 4MB na CFodder powinny styknąć na moje oko. 8MB to już na bank, korzystaj z opcji PRELOAD w Tooltypach.

Ostatnia modyfikacja: 15.12.2008 21:35:58
[#3] Re: WHDLoad problem

@El Amigos, post #2

Może trochę zamieszałem ma "gołą" A1200 nie emulator i na sprzęcie powodują się takie "freezy" podczas ładowania nie tylko na Cannon Fodder, i stąd moje pytanie czy to normalny objaw na A1200 "gołej" 2 MB chipu ?
[#4] Re: WHDLoad problem

@pomor, post #3

Tak, bo brakuje pamięci na PRELOAD i WHDLoad w locie doczytuje dane. Musi w tym celu wykonać OSSwap, czyli u użytkownika objawia się to chwilowymi ściemnieniami ekranu.

[#5] Re: WHDLoad problem

@mailman, post #4

Uff dzięki serdecznie za odpowiedz, trochę mi ulżyło teraz zostaje tylko czekać na RAM
Podrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem