[#1] Powiekszenie aplikacji w workechu 1.3
Mam pytanko jak powiekszyc program do pisania albo kalkulator na caly ekran w workenchu 1.3. Probuje powikszyc i mi sie nie udaje. Przy okazji chcialbym sie spytac jesli chce cos zapisac jakis dokument tektowy to musze wsadzic dyskietke do amigi 500 i czy da sie to zapisac na dyskietce od PC ? Z gory dziekuje za odpowiedz
[#2] Re: Powiekszenie aplikacji w workechu 1.3

@slonek25, post #1

1. Uruchom kalkulator.
2. Zrób zrzut ekranu jakimś programem np: SGrab.
3. Wyodrębnij ten kalkulator w jakimś programie graficznym.
4. Przeskaluj kalkulator do rozmiarów swojego systemu.

W ten o to sposób będziesz miał kalkulator na całym ekranie.

P. S. Tak samo postępujemy jak chcesz powiększyć program do pisania.
[#3] Re: Powiekszenie aplikacji w workechu 1.3

@slonek25, post #1

Jeśli chcesz cokolwiek zapisać (trwale) to oczywiście na dyskietkę. Jeśli w twojej Amidze jest stara stacja dysków (żaden z nowszych Panasonic'ów) to możesz nagrywać na zwykłych dyskietkach typu HD od PC. Jeśli masz uruchomiony Wokbench to:

1) Uruchom program "Shell". Otworzy Ci się okienko.
2) W oknie "Shell" wpisz" : FORMAT DRIVE DF0: NAME twoja_nazwa i naciśnij enter. Amiga poprosi Cię o włożenie dyskietki (przesuń kwadracik do nagrywania). Gdy włożysz dyskietkę do stacji naciśnij jako potwierdzenie enter.
3) Amiga formatuje twoją dyskietkę (może to chwilę zająć)
4) Po zakończeniu formatowania na pulpicie Wokbencha pojawi się ikona twojej świeżo sformatowanej dyskietki i nadanej jej wcześniej przez Ciebie nazwy.

Dla przykładu masz screeny z formatowania (skończyłem przed chwilą). Ja sformatowałem dyskietkę HD Sony (jakiś trup) na stacji Commodore 1011 (oryginalnej) i nadałem nazwę dyskietce "Azzorek" .

W trakcie formatowania
Po sformatowaniu

Pozdrawiam

Azzorek

Ostatnia modyfikacja: 14.12.2009 20:20:19
[#4] Re: Powiekszenie aplikacji w workechu 1.3

@parallax, post #2

zlosliwosć jest rzeczą ludzką...
[#5] Re: Powiekszenie aplikacji w workechu 1.3

@slonek25, post #1

Jeżeli okienko tego kalkulatora ma w dolnym prawym roku taki prostokąt z trójkątem wewnątrz, jak np to okienko, to chwytając wskaźnikiem myszy za ten prostokącik możesz dowolnie rozciągać okno, a jeśli tego nie ma, to znaczy że programista (autor kalkulatora) nie przewidział możliwości skalowania okna swojego programu. *

---
* Dlatego ja zawsze byłem za korzystaniem z MUI :)

Ostatnia modyfikacja: 18.12.2009 00:07:42
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem