[#1] Indivision AGA
witam,
czy ktoś wie gdzie to można zakupić, może ktoś tego używa
[#2] Re: Indivision AGA

@cyberneticus, post #1

amigakit.eu ? Używać nie używałem.

[#3] Re: Indivision AGA

@pampers, post #2

http://www.vesalia.de/e_indivisionaga4000d.htm

[#4] Re: Indivision AGA

@cyberneticus, post #1

Na głównej stronie, w Aktualnościach, w jednej z ostatniej wiadomości jest odnośnik. Dlaczego boisz się z niego skorzystać? :D

[#5] Re: Indivision AGA

@cyberneticus, post #1

Korzystająć z już istniejącego wątku: czy ktoś ma doświadczenia z A4000D? Rozważam ten scandoubler jako jedną z opcji.
[#6] Re: Indivision AGA

@alekc, post #5

Owszem posiadam i działa jak ZŁOTO!!!

[#7] Re: Indivision AGA

@Kitech, post #6

A jak wygląda proces instalacji i zgodności z kartami turbo?
[#8] Re: Indivision AGA

@alekc, post #7

Nic się nie instaluje. Wkładacz i używasz. I działa pięknie!

[#9] Re: Indivision AGA

@Kitech, post #8

A nie wyjmuje się Lisy? Co prawda ze zdjęć wynika że karta jest nad Lisą ale zakładam że to już po instalacji. Mógłbyś napisać coś więcej?
[#10] Re: Indivision AGA

@alekc, post #9

Nakładasz sprzęt na Lisę, wyjście na tasiemce wyprowadzasz na zewnątrz, podpinasz monitor i już. :)

[#11] Re: Indivision AGA

@Kitech, post #10

Właśnie tego nie byłem pewien - dzięki. Teraz naprawdę się na tym rozwiązaniem zastanowię. BTW: nie grzeje się za bardzo?
[#12] Re: Indivision AGA

@alekc, post #11

Nie wiem! Jest w skręconej obudowie. :D
Jak kiedyś znajdę chwilę, to sprawdzę czy obraz jest lepszy z Indivision, czy z elboxowskiego scandoublera zewnętrznego FF. W każdym razie obraz na 17" LCDku bije na głowę 14" telewizor podpięty przez scart.

[#13] Re: Indivision AGA

@Kitech, post #12

Kupowałeś w Vesalii czy gdzieś indziej? Zastanawia mnie czy przy wysyłce zagranicznej odliczają ich VAT czy nie? Trochę droga taka "impreza", ponad 500zł
Jeszcze jedno pytanko. Testowałeś może na monitorze o rozdzielczości natywnej większej od tej maksymalnej z indivision? Ciekawi mnie jak wygląda wtedy interpolacja obrazu.

[#14] Re: Indivision AGA

@Madman, post #13

Kupowałem w Amigakit.
To tak zwana sprzedaż wewnątrzwspólnotowa a nie eksport, więc nie ma odliczenia VATu (w week-end będę miał dostęp do faktury to sprawdzę dokładnie).
Testowałem na 17" (rozdzielczość natywna: 1280x1024). Jak nie zapomnę, to cyknę w week-end zdjęcie i Ci podeślę.
Przypomnij sie na priv.
Pozdrawiam.

[#15] Re: Indivision AGA

@Kitech, post #14

To ja bym tą fotkę też prosił, albo lepiej może tutaj zamieścić ;)
[#16] Re: Indivision AGA

@Kitech, post #14

Wrzuć proszę na imageshack.us

[#17] Re: Indivision AGA

@Madman, post #16

Jest: http://img19.imageshack.us/img19/6006/pict0001ip.jpg.
Tylko jedno, bo po wyjściu z Superżaby Amisia padła i nie chce wstać. :( Jak się przeprosi, to jeszcze coś dorzucę.

[#18] Re: Indivision AGA

@alekc, post #11

Tutaj znałazłem fajny tutorial dotyczący montażu:

http://www.amibay.com/showthread.php?t=2043

[#19] Re: Indivision AGA

@Sir_Lucas, post #18

Też poszukałem trochę w międzyczasie i znazłem taki opis ze zdjęciami:

http://www.a1k.org/forum/showthread.php?p=267099

Przyda się raczej użytkownikom A4000D.

[#20] Re: Indivision AGA

@Kitech, post #6

A jak sprawa ma się do kart graficznych? Czy wtedy scandubler pracuje? Czy przy kartach potrzebny jest zewnętrzny?
Zastanawiam się co kupić do Amigi, coś mi chodzi po głowie właśnie indivision AGA i do tego LCD z tunerem TV. Co będzie pracować z LCD, to na LCD, a co z TV, to przełączmy na Tuner.
[#21] Re: Indivision AGA

@kwaku85, post #20

kwaku85 napisał(a):

> A jak sprawa ma się do kart graficznych? Czy wtedy scandubler
> pracuje? Czy przy kartach potrzebny jest zewnętrzny?

A4000 miała dwa sloty wideo więc można było włożyć do jednego GFX a do drugiego SD.

> Zastanawiam się co kupić do Amigi, coś mi chodzi po głowie
> właśnie indivision AGA i do tego LCD z tunerem TV. Co będzie
> pracować z LCD, to na LCD, a co z TV, to przełączmy na Tuner.

Skoro masz/kupisz LCD z tunerem nie bardzo potrzebujesz SD.
No chyba że ten Indyvision to jakiś wypasiony model z FlickerFixerem.

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem