Witam.
Co mnie trapi :
1) Kupilem sobie fast ate (zdaje sie mk1 po "upgrajdzie" ?!?), ktora po godzinie czasu udalo mi sie uruchomic z a1200escom/apollo1240 40 i zasilaczu 4,5 od a500. Droga do tego byla wyboista, ale co tam.
Do rzeczy - dysk2,5 ibm 2,1gb, ktory smiga bez zadnego ale bez f.aty po podlaczeniu do 2,5 primary port tak jakby wogole nie mial zasilania - nawet sie nie rozkreca. Po podlaczeniu hdd 3,5 caviar 1,6gb z zewnetrznym zrodlem zasilania do portu primary 3,5 ata dziala prawidlowo, sys info pokazuje ok 7mb/s transfer (~ok 2 bez). Czyscilem zlacza, dociskalem wszytstko co powinno byc docisniete, podlaczalem dysk 2,5 cala w kazdej mozliwej "konfiguracji" tasmy sygnalowej (tak z desperacji

), ale maly dysk nawet nie chce zagadac. Nie wiem o co biega

Jeszcze jedno mi przychodzi na mysl, w tej amidze (golej,nie golej, ze standardowym zasilaczem, z zasilaczem 300w) nie chcial tez dzialac (tez sie nie rozkrecal) ten dysk 3,5 z zasilaniem podlaczonym pod zasilanie fdd. Sprawdze jeszcze w c=a1200 w ktorej nie bylo takich problemow z hdd 3,5, ale jesli nawet okaze sie ze w tej amidze dysk sie rozkreci, to w takim razie jest nie tak z pierwsza (escom) ??? Przypominam ze amiga escom dziala bez problemu z apollo1240 i dyskiem 2,5 na zasilaczu od a500 (absolutnie zadnych problemow z grzaniem sie/zwiechami z powodow sprzetowych, nawet po kilku godzinach pracy komputerka).
2) Jako ze kupilem sobie takze jakis czas temu interfejs myszki usb (ten maly w niklowanej obudowie, non stop jest na alegroszu) i generalnie fajnie to chodzi, ale czy sa jakies sterowniki ktore pozwola na wykorzystanie pod wb rolki ??
Jesli pytania juz byly, to przepraszam, ale nie moglem znalezc w wyszukiwarce.
Pozdrawiam