[#1] SIO2SD do Amigi
Witam

Ostatnio zdecydowałem się na zakup urządzenia SIO2SD do mojego małego Atari. Jak pewnie wielu wie, urządzenie to umożliwia wczytywanie brazów gier na małym Atari bezpośrednio z karty pamięci.

Czy istnieje analogiczne urządzenie do Amigi? Nie mam tu na myśli przelotki umożliwiającej zastąpienie dysku twardego kartą CF. Chodzi mi o operację w której Amiga będzie widziała "wrzucony" na kartę pamięci ADF jako faktyczną dyskietkę z daną grą/programem.

[#2] Re: SIO2SD do Amigi

@Duracel, post #1

Amiga jest barzdiej zaawansowanym komputerkiem. Jest takie rozwiazanie softwarowe WHDload .

[#3] Re: SIO2SD do Amigi

@Duracel, post #1

[#4] Re: SIO2SD do Amigi

@cichym, post #3

nie mialem pojecia :P kajam sie ! Ale pewnie rejestracja WHDl jest tansza :P

[#5] Re: SIO2SD do Amigi

@PrzemasIII, post #4

Więcej węgla co to jest ?
[#6] Re: SIO2SD do Amigi

@cichym, post #3

Kurcze ni w zab nie znam francuskiego. Czy dzieki temu Amiga faktycznie potrafi uruchomic ADF i ADZ bezposrednio z karty pamieci? Ile to moze kosztowac i gdzie mozna to nabyc? ;)

[#7] Re: SIO2SD do Amigi

@Duracel, post #6

Może łamany angielski będzie łatwiej przyswajalny :)

http://translate.google.pl/translate?js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fjeanfrancoisdelnero.free.fr%2Ffloppy_drive_emulator%2Findex.html&sl=fr&tl=en&history_state0=

Raczej bym nie próbował z polskim, bo nie wiele można później zrozumieć ale pośmiać tak :)

Ostatnia modyfikacja: 06.08.2009 07:45:44
[#8] Re: SIO2SD do Amigi

@Duracel, post #6

Już była dyskusja o tym na forum. Ja też chętnie bym coś takiego zakupił!!
[#9] Re: SIO2SD do Amigi

@BULI, post #8

wykonałem to urządzenie według projektu francuskiego ale ono nie czyta ADF , jest malutki programik którym sie przerabia ADF na format zrozumiały przez to urzadzenie , schemat jest sprawdzony wiec jak ktoś chce to zrobić to polecam bo moim zdaniem warto , ja osobiscie nie mam zadnej dyskietki do amigi bo jest mi to nie potrzebne ...koszt urzadzenia to ..hmmm mnie wyniosło ok 150zł bo procek jest drogi i wyświetlacz ale gorąco polecam i nie trzeba znac francuskiego ja tłumaczyłem z google a schemat jest normalny wiec nie bedzie problemu , w zasadzie juz zrobiłem takie urzadzenie do atari do commodora i amigi , jezeli ktos bedzie miał problem z uruchomieniem to pomogę :)
[#10] Re: SIO2SD do Amigi

@redfalcon, post #9

Zrób jedno czy dwa i wystaw na allegro.
Może się okazać że to będzie hit stulecia dla A500.

Pozdrawiam
[#11] Re: SIO2SD do Amigi

@redfalcon, post #9

Interesuje mnie takie urzadzenie do C64 i do Amigi za ile jestes w stanie wykonac je razem i z osobna? :) - GG 1237648

A wlasnie, skoro mowie o PCMCIA, to czy czytniki CF na PCIMCIA nie moga byc w ten sposob wykorzystane? Wiem, ze ADF2FDD (tak bodaj ten program sie nazywa) sluzy do przenoszenia adf'ow z CF na dyskietke w Amidze, a moze jest jakis loader ktory jest w stanie odrazu widziec/symulowac ADF na CF z PCIMCIA jako dyskietke?

Ostatnia modyfikacja: 02.09.2009 11:48:26
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem