[#1] ostatnia walka amigi
http://polygamia.pl/Polygamia/1,99157,6885416,Opowiesci_z_krypty__Ostatnia_walka_Amigi.html
[#2] Re: ostatnia walka amigi

@SzaryWilk, post #1

"Amiga 1200 już w roku premiery (1992) pod względem możliwości sprzętowych z trudem dorównywała ówczesnym pecetom i była konstrukcją raczej zamkniętą - pecety z ich koncepcją ciągłej wymiany podzespołów na nowsze, szybsze i bardziej wydajne dodatkowo zwiększały przewagę nad konkurentem." ahaha ciekawe co nato moja a1200 w Infinitiv z PCI i BPPC eheheh

[#3] Re: ostatnia walka amigi

@PrzemasIII, post #2

W 92 tego nie było..

A4000 była, ale droga, ok 70,000,000zł
[#4] Re: ostatnia walka amigi

@C2H5OH, post #3

przemas a ty co pctowiec czy jak a moze PupCia ha ha ha ?.
[#5] Re: ostatnia walka amigi

@C2H5OH, post #3

a no nie bylo pierwsze 3D pojawilo sie cos kolo 98' na Zorro II

[#6] Re: ostatnia walka amigi

@PrzemasIII, post #5

Pierwszy akcelerator 3D miało chyba CyberVision64 3D (S3 Virge 4 MB) na Zorro II/III. Picasso IV pomimo tego, że było bardzo fajną (i koszmarnie drogą) kartą to akceleratora 3D nie miało. Wielkiego znaczenia to wtedy nie miało, bo właściwie tej akceleracji 3D nic nie wykorzystywało. Jak ami-świat zaczął się bawić w akceleratory to już było BVision3D i CVision3D i wszystko robiło się pod te karty. Jeżeli jakiś program teoretycznie mógłby działać i na CV64 3D to i tak nie działał, bo albo zostawało za mało pamięci graficznej albo czegoś S3 Virge nie kumało.

Ostatnia modyfikacja: 08.08.2009 00:44:01
[#7] Re: ostatnia walka amigi

@SzaryWilk, post #1

To ja tak przy okazji się podczepię z takim linkiem. Swoją drogą ciekawe jakich talerzy używają w RMF? :)

[#8] Re: ostatnia walka amigi

@recedent, post #7

A na przykład u mnie "we wiosce" istnieje sieć telewizji kablowej, która do dzisiaj, swóją "telegazetę" tworzy przy użyciu Amigi :)

Popatrzcie na ten obrazek :) (przepraszam za marną jakość ale nie robiłem zdjęcie telewizora przy pomocy aparatu w telefonie)

Pozdrawiam rotfl

[#9] Re: ostatnia walka amigi

@MDW, post #6

Picasso IV pomimo tego, że było bardzo fajną (i koszmarnie drogą) kartą to akceleratora 3D nie miało.

Był w planach moduł oparty bodajże na VooDoo2 8MB jednakże nigdy nie wprowadzony do produkcji.Nazwy już nie pamiętam.
[#10] Re: ostatnia walka amigi

@recedent, post #7

recedent napisał(a):

> To ja tak przy okazji się podczepię z
> takim linkiem.
> Swoją drogą ciekawe jakich talerzy używają w RMF? :)
>
>

żenada. nie ma to jak wypowiadać się na temat nie mając o nim zielonego pojęcia. widać, że to pisał jakiś małolat co nie pamięta czasów amigi

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem