[#1] BlizKick zwariował - nie ładuje scsi.devie
Witam.

Wymieniłem ostatnio mobo w Amidze. Miałem 1.D1 teraz mam 1.D4 z romem 3.1. Skoro mam fizyczny rom 3.1 to nie ma sensu mapować go z pliku. Więc usunąłem fragment komendy z kickiem. Jednak wciąż potrzebuję scsi.device obsługujące NSD. No i lipa. BKick zatrzymuje sekwencję startową wysypując błąd (10 albo 20 nie jestem w stanie teraz sprawdzić). Na razie zainstalowałem OC3.9, a 3.1 zgrałem na inną partycję.

Ma ktoś pomysł co się może dziać? Z mapowaniem kicka wszystko było ok, a teraz takie kwiatki. Olałbym sprawę, ale mam dysk 20GB i bez NSD nie ruszę - zwłaszcza że mam partycję 12GB.

[#2] Re: BlizKick zwariował - nie ładuje scsi.devie

@Red_Bullet, post #1

bo blizkick musi byc z mapowaniem. bez mapowania to loadmodules.

[#3] Re: BlizKick zwariował - nie ładuje scsi.devie

@Red_Bullet, post #1

Mapuj fizyczny do ramu.
Dodane: A w ogole, to mapuj poprzedni zmapowany kick. Dzieki sprzetowemu stales sie legalnym uzytkownikiem 3.1.
Ja tez mam sprzetowy 3.1, ale i tak mapuje spatchowany kick.
To ze masz sprzetowy 3.1, to rarytas. Na "golo" ruszysz np. z AOS3.9 lub 4.0 (z ppc), ale i tak warto sobie tak przerobic kick, aby nie dopisywac linijek do BlizKicka. :)
Zreszta nikt nie uzywa kicku prosto ze sprzetu. Z ramu jest szybciej. Nawet AOS3.9/AOS4 korzysta ze zmapowanego/poprawionego do ramu. :)

Ostatnia modyfikacja: 12.08.2009 07:20:18
[#4] Re: BlizKick zwariował - nie ładuje scsi.devie

@Andrzej Drozd, post #3

Ok, użyje loadmodule. Kick i tak ładuje mi się do ramu bo mam włączony maprom w Blizzardzie. Kick 3.1 jest jakoś dziwnie wykonany. Ma strasznie liche nóżki (chodzi o kość). Zanim prawidłowo włożyłem kości do FastATA to 2 razy pogiąłem nóżki. Strasznie delikatne są. OS3.9 średnio mi pasuje bo strasznie dużo Chip pożera. Na 3.1 miałem ponad 1700KB wolnego a na 3.9 1400. Uruchomię parę programów i już spada poniżej 900KB. Dzięki za podpowiedź jutro się wezmę za 3.1 i dam znać jak poszło.

[#5] Re: BlizKick zwariował - nie ładuje scsi.devie

@Andrzej Drozd, post #3

Andrzej masz na myśli wypalenie nowego KS do czystych kości? Jest to możliwe?

Przepraszam za post pod postem, ale nie mogłem już edytować.

[#6] Re: BlizKick zwariował - nie ładuje scsi.devie

@Red_Bullet, post #5

Chodzi o wczytanie za pomoca blizzkicka odpowiednio spaczowanego romu z pliku.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem