[#1] a 600 i biały ekran
Witam wszystkich
mam problem ..amiga wysiadła sama z siebie , jak ją włanczam to niby startuje jak zwykle tylko ze nie pokazuje dyskietki tylko jest biały ekran . Reset z klawiatury działa normalnie , sprawdziłem kikstart ...przeczyściłem itp. , zasilacz tez jest dobry ...nawet wymieniłem kilka elektrolitów i nic ...czy ktos miał podobną awarię? proszę o wskazówki który element moze szwankować bo ja jakoś mam wrazenie ze to duperela .
pozdrawiam
[#2] Re: a 600 i biały ekran

@redfalcon, post #1

Jest artykuł na ppa tłumaczący oznaczenia kolorów.

Benedykt Dziubałtowski

[#3] Re: a 600 i biały ekran

@Benedykt Dziubałtowski, post #2

Nawet w wiki jest :)

A kolega redfalcon to niech następnym razem spróbuje włĄczyć. Może się uda.
[#4] Re: a 600 i biały ekran

@Valwit, post #3

nie pytam o to co znaczy kolor biały bo to wiem , ja pytam czy ktos miał podobne uszkodzenie i który element moze dawać w kośc , nie jestem zawodowym elektronikiem wiec dlatego pytam , nie wiem moze niewyraźnie zapytałem ale w moim poście nic nie ma na temat tego ze nie wiem co kolor biały oznacza a że wtemacie jest ...to wskazówka dla tych co mogą i chca pomóc
[#5] Re: a 600 i biały ekran

@redfalcon, post #4

Rany. Przeczytaj sobie to co napisałeś. Nie wiadomo o co ci chodzi. Pisz po Polsku, to szybciej otrzymasz odpowiedź.
[#6] Re: a 600 i biały ekran

@kmilota, post #5

No właśnie. Ja tu nikogo nie chce urazić ale mam wrażenie i chyba nie tylko ja, że ktoś tu sam sobie przeczy i nie bardzo wiadomo o co chodzi.

Benedykt Dziubałtowski

[#7] Re: a 600 i biały ekran

@redfalcon, post #1

>> proszę o wskazówki który element moze szwankować

http://www.ppa.pl/artykuly/artykul.php?idd=1&ids=4&hide_in=64&id=584

Tylko tak mogę Ci pomóc. Powodzenia.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem