[#1] BlizzKick czy konieczny pod AOS3.9
Pytanie jak w temacie. Czy pod OS 3.9 należy używać BlizzKicka? Czy to raczej bardziej dla OS 3.1? Zależy mi tylko na tym by nowy, poprawiony ROM siedział sobie w RAMie. OS 3.9 bootuje się dwukrotnie więc na pewno coś wrzuca sobie sam bez dodatkowego oprogramowania i dłubania w startup-sequence. Mam kości 3.1 i Blizzarda 030/50 64 MB. Jak jest jeszcze z scsi.device? Czy pod OS 3.9 trzeba ręcznie mapować nowszą wersję by obsłużyła nowsze, większe dyski (z FastATA).

[#2] Re: BlizzKick czy konieczny pod AOS3.9

@pong777, post #1

Przy twojej konfiguracji polecam uzywanie BlizKicka. Mozna pod niego zapiac kilka fajnych "ulepszaczy" (np. reset portu pcmcia co jest niezbedne przy uzywaniu karty ethernet) i przy BPPC wedlug mnie jest warty uzycia. Glowna zaleta BlizKicka jest mozliwosc "wydlubania" z pliku ROM Update wszystkie poprawione libsy/devicey/... i podpiecie ich pod BlizKicka co redukuje reset wywolywany przez SetPatch (ten o ktorym wspominasz piszac o dwukrotnym bootowaniu). Z karta Blizzard030 tez warto sprobowac, ale na PPC jest bardziej uzyteczny wedlug mnie. Jezeli masz FastATA to scsi.device nie ma znaczenia - w kontrolerze sa scalaki opowiedzialne za podmienienie systemowego scsi.device na ten, ktory "siedzi" w kontrolerze FastATA i ogranicza sie do odpalenia ata3.driver.

[#3] Re: BlizzKick czy konieczny pod AOS3.9

@pong777, post #1

Pod tym linkiem: http://www.amiga.pekdar.net/amiga/index.php?artid=61 jest artykuł, który z pewnością pomoże ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem