[#1] AmiTCP - FastEthernet unknow dev.
Zainstalowałem najnowsze AmiTCP wg opisu zamieszczonego na PPA. Nadałem odpowiednie prawa do wykonywania plikom w katalogu BIN (ps. i tak większość z nich wymagała tego a nie jak napisał autor artykułu 2 czy 3). Zmieniłem w odpowiednich miejscach wpisy z A065 czy jakoś tak na FastEthernet zgodnie z artykułem. AmiTCP startuje wciskam OK ale dostaję błąd FastEthernet: unknown device. Mam mediatora i sieciówkę RT8139 100 Mbps. PCIInfo widzi kartę. Czy ta karta nie jest kompatybilna ze std. SANA-II? Artykuł proponował zablokowanie tego przy instalacji więc tak zrobiłem. Proszę o rade.

[#2] Re: AmiTCP - FastEthernet unknow dev.

@pong777, post #1

Sprawdz dokladnie wielkosc liter w nazwie sterownika do karty sieciowej.
[#3] Re: AmiTCP - FastEthernet unknow dev.

@Norbert, post #2

Tak są ok. Zmienilem sieciówkę na RTL8x29 10 Mb podobno ze 100 Mb trzeba posiadać VooDoo. PCIInfo ją widzi. Diodka po wlożeniu skrętki świeci na zielono. Pinga brak. Dostaje err: Unknown error. Jestem w kropce.

[#4] Re: AmiTCP - FastEthernet unknow dev.

@pong777, post #3

Sprawdz czy Miami widzi karte sieciowa?
[#5] Re: AmiTCP - FastEthernet unknow dev.

@Norbert, post #4

Pod Miami nie próbowałem ale zainstalowałem OS 3.9 i sprawdziłem pod Genesisem. Też nie może otworzyć karty... Status Offline... Spróbuję zmienić wersję FastEthernet.device na jakąś inną.

[#6] Re: AmiTCP - FastEthernet unknow dev.

@pong777, post #5

WOW i działa (pod Genesisem)... ale zmieniłem kartę spowrotem RTL8x39 włożyłem 100 Mb w 1 slot. Podobno on jednak ma obsługę DMA. Nie mam VooDoo a jednak karta hula. Coś innego mi koledzy na #ppa mówili... Za to nie wiem co ze starą kartą (10 Mb) dlaczego nie działa.

[#7] Re: AmiTCP - FastEthernet unknow dev.

@pong777, post #6

Do wolniejszej sieciowki uzyles innego sterownika?
[#8] Re: AmiTCP - FastEthernet unknow dev.

@Norbert, post #7

Też tego samego - FastEthernet.device Prędkości jakie osiągam nie są zadowalające - 150 KB/s, ale to może wina procka 030?

[#9] Re: AmiTCP - FastEthernet unknow dev.

@pong777, post #8

Do wolniejszej karty powinies uzyc sterownika
MediatorNET.device
[#10] Re: AmiTCP - FastEthernet unknow dev.

@Norbert, post #9

Aha tu pewnie był mój błąd. Jednak ważne, że teraz działa już 100tka. Już nie próbuję z 10 Mbps.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem