[#1] Amiga na PC - AmiKit
Czy ktoś czytający z PPA ma to http://www.amikit.amiga.sk/ u siebie zainstalowane na PC? Jak to się sprawuje w użytkowaniu, kompatybilność, etc? Chodzi mi o praktyczne uwagi a nie suche informacje jakie są na stronie. Taką Amigę na PC raczej bym wykorzystywał do grzebania/zabawy systemem Amigi grania i może czegoś więcej.

Tomek

[#2] Re: Amiga na PC - AmiKit

@Tomski, post #1

A jak się ma sprawować? To WinUAE, więc kompatybilność taka jaką WinUAE zapewnia.

[#3] Re: Amiga na PC - AmiKit

@Tomski, post #1

Przepraszam, ale w czym problem? Wzmiankowany pakiet jest li tylko masą dodatków/bajerków/wodotrysków do emulowanej poprzez WinUAE Amigi. No to jak się ma sprawować? Sprawuje się tak, jak dobrze skonfigurowany, porządnie ustawiony WinUAE. Nie ma tu niczego, żadnych tajników, tajemnic, chytrych sztuczek. Przyjemnie odpasiony system i tyle. Działa? A owszem, jak najbardziej działa. Pod windą działa, pod linuxem działa. Taki przyjemny "gotowiec", żeby se glowy nie zawracać konfigurowaniem. Mnie osobiście średnio się podoba, bo masm taką odchyłę, że nie lubię nadmiaru przeszkadzajek.
Summa summarum - jest to WinUAE pomaziany ładnymi kolorkami. Mam to na piecu pod linuxem mint. Ot, emulacja, jak emulacja. Nihil novi sub sole.

Z szacunkiem
Des

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem