[#1] Problem z Gadami i Openurl.library
Witam
Jest to mój pierwszy post na forum :) otóż posiadam Amigę 1200 z 6mb ram, sieciówką oraz próbuję na niej odpalić GadAmi. Niestety pewne problemy sprawia mi biblioteka Openurl.library. Po przeniesieniu plików w odpowiednie miejsca biblioteka nie jest widziana przez GadAmi,a przy próbie uruchomienia konfiguracji z Prefs wyskakuje komunikat "Can't open openurl.library 7.5 or higher". Czy mam wgrać starszą wersję biblioteki albo inaczej to wykombinować? Proszę o pomoc :)
[#2] Re: Problem z Gadami i Openurl.library

@Ltsyrek, post #1

Nie starsza tylko 7.5 lub nowsza w wersji 68k. Po zatym jak to instalowales? W archiwum znajduje sie jeszcze plik OpenURL, ktory trzeba wrzucic do C: oraz plik OprenURL wraz z .info ktory trzeba umiescic w SYS:Prefs.
[#3] Re: Problem z Gadami i Openurl.library

@Andrzej Drozd, post #2

Wszystkie te pliki przeniosłem tak jak powinny być. Wersja biblioteki jest 7.5 pod AmigaOS 3 (więc domyślam się że to na 68k). Mimo to nie chce współpracować... Dodam, że jestem dość nowy jeśli chodzi o Amigę.
[#4] Re: Problem z Gadami i Openurl.library

@Ltsyrek, post #3

To podgladnij SnoopDosem (z Aminentu) czego jeszcze brakuje. Poczytaj tez doca/readme do OpenURL, tam powinno pisac czego on potrzebuje.
[#5] Re: Problem z Gadami i Openurl.library

@Andrzej Drozd, post #4

Dzięki za pomoc - SnoopDos pokazał złą wersję Rexxsyslib.library. Po podmianie na wersję z OS 3.9 ruszyło z kopyta ;)
[#6] Re: Problem z Gadami i Openurl.library

@Ltsyrek, post #5

Jednak to nie koniec problemów - Gadami odpalilo się raz, a potem przy każdym uruchomieniu wywala błędy $80000004 lub $80000008 , albo zwiesza od razu Amigę. Próbowałem różnych wersji bibliotek i klasy potrzebnych dla Gadami, ale bez skutku. Co dziwne, mniej więcej co 5 prób Gadami się odpala i chodzi ładnie, dopóki go nie zamknę - wtedy od razu software failure. SnoopDos nie wykazuje nic szczególnego.
Konfiguracja - Amiga 1200 , Elsat 1208 z simmem 8mb, ustawione zworką na 4mb. Brak FPU. Proszę o pomoc :)

Ostatnia modyfikacja: 06.09.2009 13:16:17
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem