[#1] Jak zamonować stację Fdd w Amiga desktop 1200 ?
Witam !
Kilka dni temu rozkęciłem amigę celem zamontowania Hdd i przeczyszczenia.Odłączyłem stację.
Po ponownym zmontowaniu okazało się, że dyskietki wciskam z oporem, ocierają o obudowę, tak jakby była za nisko zamontowana.
Do stacji dokręcona jest metalowa blaszka z bolcem z boku do zmocowania stacji do metalowej osłony. Nie przypominam sobie, aby jeszcze był jakiś element do montażu.
Macie jakieś pomysły?
Może gdzieś są zdjęcia montażu ??
pozdrawiam
[#2] Re: Jak zamonować stację Fdd w Amiga desktop 1200 ?

@Robo, post #1

Jak jest za nisko, to daj jakieś podkładki. :)
[#3] Re: Jak zamonować stację Fdd w Amiga desktop 1200 ?

@Robo, post #1

A dokładnie skręciłeś obudowę? Może śrubki Ci nie do końca górną część z dolną ściskają.

[#4] Re: Jak zamonować stację Fdd w Amiga desktop 1200 ?

@Robo, post #1

Może jest lekko pod innym kątem też będzie taki efekt. Przerabiałem problem ostatnio właśnie.

[#5] Re: Jak zamonować stację Fdd w Amiga desktop 1200 ?

@pong777, post #4

odkrec srubki ..stacja sie dopasuje ..nie dokrecaj na sile

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem