[#1] Roznica mieszy 16 mb fastu a 32?
Tak sie zastanawialem czy gdybym wymienil swojego sima 16 mb fast na moim blizardzie 040/40, na 32 mb. Czy dalo by to sie jakos odczuc np w paybacku?
Gram tylko w lowresie i z tego co wyczytalem z pudelka, to min dla tej gry to 16 mb fast. Ciekawe czy gdybym dorzucil kosc 32 mb dalo by sie odczuc jakas wieksza o kilka klatek predkosc wyswietlania a moze gra wpisywala by sie lekko szybciej?
Zabieg wogole sie oplaca?

Ostatnia modyfikacja: 10.09.2009 11:47:52
[#2] Re: Roznica mieszy 16 mb fastu a 32?

@Koyot1222, post #1

czemu uważasz, że większa ilość pamięci fast spowoduje przyspieszenie działanie gry ?

32 mb fastu przydają się:
- fusion/shapeshifter
- programy graficzne
- digibooster prop
- demka

tak, 32 mb fastu chodzą za okolo 10 zł na allegro, zabieg się opłaca całkowicie, mała inwestycja duża różnica

[#3] Re: Roznica mieszy 16 mb fastu a 32?

@Koyot1222, post #1

To nie pecet. Jeżeli gra mieści się w pamięci to bez względu na to czy będzie 16 czy 32MB - będzie chodzić tak samo.

Sam zabieg opłaca się znakomicie, podczas pracy w systemie jest o wieeele większa swoboda.

[#4] Re: Roznica mieszy 16 mb fastu a 32?

@Koyot1222, post #1

Payback odpala sie na 16MB Fast? Uu mnie w polowie ladowania sie zatrzymuje :( ale moze dlatego, ze mam tylko 1MB Chip...

[#5] Re: Roznica mieszy 16 mb fastu a 32?

@Czarek, post #4

Uruchamia sie bezproblemowo na 16MB. Mam 1200 blizard 040/40 16 fast na karcie i to wszystko, chodzi na agacie.

A i dzieki przedmowcom za podpowiedzi :)

Ostatnia modyfikacja: 10.09.2009 20:01:04
[#6] Re: Roznica mieszy 16 mb fastu a 32?

@Koyot1222, post #5

mozesz zwiekszyc jedynie predkosc wczytywania gry przez dodanie duzych buforow do dyskow

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem