[#1] CD32 i zewnętrzny FDD
Przeglądałem dział giełda i rzuciło mi się w oczy, że ktoś poszukuję przejściówki do podłączenia FDD do CD32. Pamiętam, że kiedyś gdzieś czytałem, że stację zewnętrzną da się podłączyć do CD32 (po małej modyfikacji) pod wejście od klawiatury (AUX), z tym że stacja działa tylko w trybie odczytu. Tak z ciekawości, czy to prawda i jak to zrobić?

Ostatnia modyfikacja: 12.09.2009 18:11:37
[#2] Re: CD32 i zewnętrzny FDD

@frywolny_marian, post #1

Czytalem o roznych rozwiazania podlaczenia FDD do CD32 ale o takim pierwszy raz slysze.
Zaciekawiles mnie. Wlasnie patrze co google maja na ten temat do powiedzenia.

[#3] Re: CD32 i zewnętrzny FDD

@reactor, post #2

Przejrzałem swoje czasopisma i w Magazynie Amiga 12/93 znalazłem artykuł M. Pampucha będący testem CD32. Tam o tym pisze. Niestety zdawkowo.

[#4] Re: CD32 i zewnętrzny FDD

@frywolny_marian, post #3

W ktoryms z magazynow amiga, niestety nie pamietam juz ktorym byl dokladny opis z schematem jak podlaczyc do samej CD32 stacje FDD. Z tego co pamietam jednak trzeba bylo konsolke otworzyc i cos przelutowac/przylutowac... i podobno dzialalo.

[#5] Re: CD32 i zewnętrzny FDD

@Koyot1222, post #4

Tak, to kojarze. Fajnie wygladala taka konsola z wbudowanym flopem z boku jak typowa Amiga.

[#6] Re: CD32 i zewnętrzny FDD

@frywolny_marian, post #3

Znalazlem ten fragment. Co wieces MPS pisze w owym fragmencie rowniez ze mozna modem podpiac do tego wejscia. To dopiero ciekawostka.

[#7] Re: CD32 i zewnętrzny FDD

@reactor, post #6

no skoro można przerobić na serial to można podpiąć modem
http://www.hardwarebook.info/CD32_Keyboard_to_Serial_Interface_2

[#8] Re: CD32 i zewnętrzny FDD

link: do ciekawego komercyjnego rozwiązania - ebay
http://cgi.ebay.pl/Amiga-CD32-Games-Console-with-Floppy-Drive_W0QQitemZ400069477197QQcmdZViewItemQQptZUK_VintageComputing_RL?hash=item5d25ffc34d&_trksid=p3286.c0.m14#ht_4573wt_1026

[#9] Re: CD32 i zewnętrzny FDD

@Robo, post #8

za ta cene mozna popolowac na alledrogo przystawke z pamiecia i HD

[#10] Re: CD32 i zewnętrzny FDD

@Robo, post #8

Ciekawe, ale... paskudnie to wyglada

[#11] Re: CD32 i zewnętrzny FDD

@Robo, post #8

Po co to robili w białej obudowie jak CD32 jest czarna? Brzydko to wygląda.

[#12] Re: CD32 i zewnętrzny FDD

@rafgc, post #11

to spray w lapke :)

[#13] Re: CD32 i zewnętrzny FDD

dzieki za podpowiedz

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem