[#1] Pamięć wirtualna na A600 z dopałką
Czy ktoś z Was wspomagał się wirtualną pamięcią na A600 dopalonej kartą 030. Na Amiga Hardware doczytałem, że dopalacze 030 były w wersji z MMU. Niektóre modele kart turbo z tym prockiem przeznaczone dla małej Amigi wyposażone są we wlutowaną pamięć 8MB (nawet niedawno na allegro taka poszła). Jak zdobyłbym choć taki 8MB dopalacz (przypominam, buduję stacjonarne stanowisko z na stałe umieszczona Amigą i tylko taka mi wejdzie – większa już nie), to oczywiście przydałoby się trochę mega zarządzane przez VMM. Może ktoś to przećwiczył? Jak taki wirtualny ram się sprawuje np. na rampartycji zdefiniowanej na bezgłośnym dysku CF? Ja swego czasu używałem całego 120MB dysku pod VMM na A4000 do wspomagania Imagine i LW. Chodziło to znośnie, choć dość głośno.

PS. tak przy okazji choć wrzucam temat do działu zamienię, ale skoro o tym sprzęcie mowa pozwolę sobie dodać anons w związku z powyższym i budową stanowiska, może ktoś chętny zamienić A600+turbo 030 (dowolne z MMU Winner 630, Viper 630, E-Matrix 630, T-630) na A1200 z Apollo 040/33 16MB i HD (wielkość HD do uzgodnienia).

Ostatnia modyfikacja: 20.10.2009 22:09:40
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem