[#1] Montaz slotow Z2 w A1200
Wzialem sie za konserwacje swojej Amigi. Miedzy innymi postanowilem w koncu przykrecic sloty Z2 Micronika na ktorych dyndala sobie karta graficzna. Problem w tym ze otwory na srubki w busboardzie nie pasuja do niczego w obudowie TopTower. Udalo sie komus na "zamocowac na "sztywno" owe sloty w budzie?

[#2] Re: Montaz slotow Z2 w A1200

@reactor, post #1

Dobre obudowy mają odpowiednie mocowania do przykręcenia slotów.
Producenci tandety nie zawracali sobie głowy takimi pierdołami.
Wniosek kupiłeś tandetę uchwyty dorabiasz sam lub zostawiasz coby wisiało dalej.

Pozdrawiam
[#3] Re: Montaz slotow Z2 w A1200

@reactor, post #1

Mam obudowę GIFT Cool i tam są takie otwory fabrycznie, dystanse we własnym zakresie.

Pewny jesteś, że ich tam nie ma ? Jeśli tak to sztukowanie zostalo.

[#4] Re: Montaz slotow Z2 w A1200

@RadoslawF, post #2

Nie znasz sie wiec po co sie udzielasz?

[#5] Re: Montaz slotow Z2 w A1200

@Hubez, post #3

A moglbys wskazac (na zdjeciu?) jak wygladaja owe otwory w Cool tower ?

[#6] Re: Montaz slotow Z2 w A1200

@reactor, post #5

Proszę:

http://img514.imageshack.us/i/zorrou.jpg/

Widoczne dwie czarne tuleje od dołu to miejsce gdzie przykręcane jest Zorro.

[#7] Re: Montaz slotow Z2 w A1200

@Hubez, post #6

Dzieki. Jaka jest wysokosc tych tulei?
Zastanawia mnie teraz, jaka byla koncepcja producenta montazu z wykorzystaniem otworow na rogach busboardu. Zawaszcza tych otworow, ktore pokrywaja sie z plyta glowna Amigi...

[#8] Re: Montaz slotow Z2 w A1200

@reactor, post #7

Zmierzę jutro, tuleje są mojej własnej roboty.

[#9] Re: Montaz slotow Z2 w A1200

@reactor, post #7

One się tylko pozornie pokrywają w dobrej obudowie masz taką jakby półeczkę wystającą z tylnej ściany obudowy i to się tam przykręca.
Tuleje razem ze śrubkami mozna kupić gotowe w dobrym sklepie z częsciami elektronicznymi.

Ostatnia modyfikacja: 23.10.2009 01:09:32
[#10] Re: Montaz slotow Z2 w A1200

@TomK, post #9

W jakich budach jest taka poleczka?

[#11] Re: Montaz slotow Z2 w A1200

@Hubez, post #8

Zauwazylem ze w mojej TopTower rowniez sa takie otwory, brakuje tylko tulei/dystanow. Nie przypominam sobie (choc pamiec tez bywa zawodna) zeby takie dodatki byly do mojej obudowy gdy ja kupilem w pulawskiej firmie.
Przegladajac ACS-y zauwazylem reklame GIFT-u w ktorej byly prezentowane 3 obudowy (m.in. TopTower) z napisem "GIFT TOWER SYSTEM" a obok zdjecie wielu dodatkow do obudowy; wiatraczki, dystansy, srubeczki i inne.
Moj wniosek z tego taki: ja swoja TopTower kupilem zaraz po premierze, gdzie byla oferowana w skromnej wersji (bez dodatkow). Pozniej zaczely pojawiac sie tansze "podrobki" obudowy z GIFT-u, na przyklad LC-1 z Elboksu, tak wiec wzbodacono ofere obudow uzupelniajac ja o wiele dodatkowych elementow wyposazenia a wszystko to pod nowa nazwa "GIFT TOWER SYSTEM".

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem