[#1] Shapeshifter i gry
Odpaliłem sobie dziś, po kilku latach zapomnienia, ten genialny emulator makówki. I zagrałem pod nim (bez karty graficznej, na AGA tylko) w Warcraft II. Radocha nie z tej ziemi, taki oldschool, że ała... Powiedzcie mi, Ludziska, w co jeszcze z gier pecetowych/makowych na takim konfigu można zagierczyć - A1200 z Blizzardem 1260/50 i 64 mega ramu?

Z ukłonami
Des
Ps. Tylko na AGA

Ostatnia modyfikacja: 05.11.2009 22:06:35
[#2] Re: Shapeshifter i gry

@Des, post #1

pojda wszystkie gierki na m68k
[#3] Re: Shapeshifter i gry

@Norbert, post #2

A o konkretne tytuły mógłbym prosić? Bo ja w grach mało kumaty. Na Amidze, to tylko te stareńkie, z lat świetności pięćsetki, platformówki głównie i niezapomniany, do dziś męczony Lotus. Potem Settlers, Darkmere, Gunship 2000, Małpia Wyspa, Szymon Czarownik... No nie jestem oblatany w temacie. Obecnie pogrywam od przypadku do przypadku na Xboxie. Ale mnie (jesienne klimaty, czy co?) wzięło na wspominanie. I ten Shapeshifter kusi...

Z szacunkiem
Des

[#4] Re: Shapeshifter i gry

@Des, post #3

mam nadzieje ze dzialasz na turboevd

warcraft1, simcity2000, syndicate, settlers2 , civilisation2, duke3d

i duzo przygodowke w 256 kolorach

Ostatnia modyfikacja: 05.11.2009 23:56:06
[#5] Re: Shapeshifter i gry

@Des, post #3

Na emulatorze grało się w znane gry niedostępne na Ami.
Grałem w Wolfsteina (wersja makowa miała automapę), Heroes of Might and Magic czy Pancer General.

Pozdrawiam
[#6] Re: Shapeshifter i gry

@rzookol, post #4

Dzięki za podpowiedzi.
No tak mi się układało, że na Amidze od zawsze pracowałem zawodowo, zawsze była dla mnie sprzętem do pracy. Na gry po prostu nie było czasu, trzeba było rozgryzać tajniki Clarissy. Monument Designera, Scali i takich tam... Gdzież tam czas na granie, ech. No, ale teraz mogę i chcę to nadrobić.
Dzięks jeszcze raz.

Z szacunkiem
Des

[#7] Re: Shapeshifter i gry

@RadoslawF, post #5

Mhm. Zdaje się, że ludziska odpalali Descenta i Dooma. Ale nie wiem, czy spod emulatorów, czy jakieś porty dla tych tytułów są?

Szacunek i ukłony
Des

[#8] Re: Shapeshifter i gry

@rzookol, post #4

Tak, TurboEVD nie jest mi obcy.

Szacun
Des

[#9] Re: Shapeshifter i gry

@Des, post #7

W Dooma grałem bez emulatora, było kilka portów, trzeba było tylko waada sobie z peceta ściągnąć.
W descenta nie grałem, port chyba był ale może pod PPC ?

Pozdrawiam
[#10] Re: Shapeshifter i gry

@RadoslawF, post #9

X-Wing! Najlepsza wersja jaką znam jest właśnie na Maka. Grafka jak z wersji pod Win95, system iMUSE. Jedyny problem, że steruje się mysza (ja nie wiem co zrobić, by joya użyć), ale się da!

[#11] Re: Shapeshifter i gry

@OSH, post #10

joy na maku
http://aminet.net/search?query=joy+mac

Ostatnia modyfikacja: 06.11.2009 08:58:28
[#12] Re: Shapeshifter i gry

@OSH, post #10

O, no w X- Winga gierczylem na piecu. A pójdzie to na kościach AGA pod Shape z rozsądną szybkością?

Kłaniam się z szacunkiem
Des

[#13] Re: Shapeshifter i gry

@Norbert, post #11

Dziękuję za namiar. Nie znałem tego.

Szacun
Des

[#14] Re: Shapeshifter i gry

@Des, post #12

A pójdzie to na kościach AGA pod Shape z rozsądną szybkością

Ja grałem w demko na 040/33MHz (Blizz PPC) i AGA ze sterem SavagePPC - płynnie nie było ale jakoś dałem radę.

Ostatnia modyfikacja: 06.11.2009 23:30:58
[#15] Re: Shapeshifter i gry

@Des, post #8

To musisz się nim zainteresować by podnieć komfort używania ss.

[#16] Re: Shapeshifter i gry

@Des, post #3

Commanche - klasyka!
Dark Forces
Rebel Assault
Phantasmagoria - swego czasu rekord objętości, 7CD
Seria Marathon - poziom techniczny Dooma, dziwaczne, ale wciągające
Spectre Supreme - prościutka wektorówka, ale wciąga jak odkurzacz przemysłowy

itd...
[#17] Re: Shapeshifter i gry

@Des, post #8

ja uzywam MuEVD jest szybszy od TurboEVD

[#18] Re: Shapeshifter i gry

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #17

szybszy jest chyba Fusion na m68k
[#19] Re: Shapeshifter i gry

@Norbert, post #18

testowalem lipa

[#20] Re: Shapeshifter i gry

@waldiamiga, post #14

Podczepie się a na Efice coś takiego by ruszyło (gry które używają GFX)?

[#21] Re: Shapeshifter i gry

@Des, post #7

Ja przeszedłem pod SS Dooma 1 i 2 dobry rok przed ukazaniem się amigowych portów. Chodził zauważalnie wolniej, niż późniejsze porty, ale i tak bardzo przyzwoicie (060/50, CV64).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem