[#1] tablet graficzny do amigi
http://www.allegro.pl/item808172195_atari_cx77_touch_tablet_wersja_box.html

Poszło już, ale ponieważ podpina się toto pod joystick ciekawe czy do ami by pasowało. A czy nie wiecie gdzie można jakiś tablet do deluxe painta i Disney studio kupić i czy taki był?

[#2] Re: tablet graficzny do amigi

@xtro, post #1

W przypadku Pc po podlaczeniu tabletu automatycznie zostaje on wlaczony i pracuje jako mysz. Czyli punkty na ekranie osiaga sie poprzez przesuwanie rysikiem po tablecie a nie kilkajac bezwzglednie na punkt w ktorym chcieli bysmy trafic.

Przy ami pewnie sytuacja byla by podobna, jesli nawet by zadzialal to bez wlasciwego sterownika dzialanie moze byc rozne i mocno odbiegajace od oczekiwanego.

Wyadawalo mi sie ze kiedys na alledrogo pojawialy sie jakies Vacomy ktore podobno z ami dzialaly poprawnie.

Ostatnia modyfikacja: 21.11.2009 22:28:07
[#3] Re: tablet graficzny do amigi

@Koyot1222, post #2

Mam OmniPena sprzedawanego kiedyś przez Amigo.
Kabel sygnałowy idzie przez RSa, zasilanie bierze ze złodziejki wpinanej między komputer a klawiaturę (zewnętrzną, taka jak w towerkach).
Bez sterownika nie pracuje (komputer nie potrafi zinterpretować sygnałów).
Ze sterownikiem poprawnie potrafi zastąpić mysz więc zadziała z każdym programem graficznym.

Pozdrawiam
[#4] Re: tablet graficzny do amigi

@RadoslawF, post #3

Chlercia, a nie chcesz sie pozbyć?, martwi mnie tylko to zasilanie bo nie mam obecnie w domu ami z zewnętrzną klaw. (pewnie dało by się to obejść )

[#5] Re: tablet graficzny do amigi

@xtro, post #4

Nic z tego, to już pamiątka, nie sprzedaje.
Ale podałem nazwę więc szukaj na allegro czy ebayu.
Czasami można trafić.

Pozdrawiam
[#6] Re: tablet graficzny do amigi

@RadoslawF, post #5

[#7] Re: tablet graficzny do amigi

@xtro, post #6

Nie, to jakieś maleństwo, mój ma 28cm przekątnej.
I przełącznik do pracy w poziomie lub pionie.

Pozdrawiam
[#8] Re: tablet graficzny do amigi

@RadoslawF, post #7

daj dokładny symbol

[#9] Re: tablet graficzny do amigi

@xtro, post #8

Skoro ty tylo pamiątka - sprzedaj :) u mnie córa będzie tworzyć na Dpaincie - pierwsza animacja Tobie dedykowana :)

[#10] Re: tablet graficzny do amigi

@xtro, post #6

Tak wygląda:
http://img10.imageshack.us/img10/9071/pic015i.jpg
Przepraszam za jakość ale nie mam aparatu i robiłem zdjęcie telefonem.

Pozdrawiam
[#11] Re: tablet graficzny do amigi

@xtro, post #9

Pamiątek się nie sprzedaje.

Nie ma symbolu.
Z drugiej strony jest jakaś naklejka z napisem "WT 8080071"

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem