[#5]
Re: Konwerter Video na Vga
@Nightmare777,
post #1
Jaki jest sens wydawać na to 280 PLN? Jak tym możesz wykorzystać jedynie obraz composite i s-video?
Z composite będzie koszmarny, nawet w gry ciężko będzie grać, a o pracy na systemie zapomnij. Z s-video będzie lepiej, ale musisz sobie to s-video zmontować.
Lepiej kupić tunerTV, masz dodatkowe funkcjonalności, chociażby... TV :)
Zrób sobie s-video do gier, a w systemie ustaw multiscan productivity, na LCD będzie obraz cudny.
Ja mam tuner encore za 160 PLN, podpiąłem do niego s-video oraz sygnał vga ze złącza video (poprzez przejściówkę). Jeżeli tuner ma zasilacz w gniazdku (ale jest wyłączony programowo), to zachowuje się jako urządzenie przelotowe, tzn jak włączę amigę, to mam obraz z workbencha w 640x480 który ślicznie i stabilnie wyświetla się na LCD. Jak odpalam jakąś grę, wciskam na pilocie od tunera "power", on się włącza, i sam przechodzi w ostatni, zapaiętany tryb pracy, w tym przypadku s-video. Tylko tu też musisz s-video dorobić, co gorąco polecam. Jest znaczna poprawa w stosunku do composite.
I to jest chyba optymalny kompromis między wygodą użytkowania, jakością obrazu, a kosztami.
Ps, mój LCD ma dwa wejścia, pod d-suba podpięty jest tuner, pod dvi-i PC.