[#1] MTec 1230LC - padaka?
Witam.

Dostałem jakiś czas temu kartę M-Tec do obadania. Problem w tym że po odpaleniu komputera w Early Boot Up karta ma status Defective a tło zamiast szare jest czerwone. Czy ta karta (teoretycznie) jest jeszcze do odratowania?? Próbować ją "przelutować"? Najdziwniejsze jest to że karta padła sobie ot tak. Działała i przestała. Nie była wyjmowana, a ni nic nie było z nią kombinowane. Sprawdzana była na 3 różnych Amigach (płyty o różnych rewizjach) i objawy są te same. Ktoś, coś, może??

edit: aha, wiem że karta nie jest jakaś mega, ale przy obecnych cenach turbiaczy do A1k2 nawet i taki paździerz to jest coś. Boli mnie trochę to, że zamiast kolejnej karty to znajomy opyli po prostu Ami i będzie po wszystkim.

Ostatnia modyfikacja: 01.12.2009 11:07:22
[#2] Re: MTec 1230LC - padaka?

@Red_Bullet, post #1

problem moze byc w kosci SIM .. ja mialem podobny efekt czerwony w Apollo jak sim sie obluzowal

[#3] Re: MTec 1230LC - padaka?

@Red_Bullet, post #1

To wersja z wlutowanymi kostkami pamięci ?. Może któraś padła,lub złapała zimnego luta. A jak się mają sprawy ze złączem,próbowałeś poodginać dla lepszego styku.

[#4] Re: MTec 1230LC - padaka?

@waldiamiga, post #3

Tak, to wersja z lutowanymi pamięciami. Złącze wydaje się ok. Wchodzi dość ciasno, ale gwarancji nie ma. Ram jest w dwóch kostkach, czy w razie czego istnieje możliwość wymiany takiej kości?

[#5] Re: MTec 1230LC - padaka?

@Red_Bullet, post #4

Jak takie znajdziesz to owszem.
Ale zacznij tradycyjnie od przeczyszczenia złącza spirytusem i poodginania styków szpileczką.
Nie musi ale może pomóc.
Jak nie pomoże to zimne luty a wymiana pamięci dopiero jak zawiodą poprzednie starania.

Pozdrawiam
[#6] Re: MTec 1230LC - padaka?

@Red_Bullet, post #4

usmiechnij sie do Staszka ...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem