[#1] Ikony desktopowe
Witam,
Zastanawiam się jakim programem mógłbym zrobić ikony amigowe. Chodzi o to że te które aktualnie mam na pulpicie wcale mi się nie podobają, są takie duże, a jak przełącze na interlace to znowóż wszystko mruga na moim 1084s. Znacie może jakieś programiki którymi bym nieco pomiejszył te ikony ??

Pozdro.

[#2] Re: Ikony desktopowe

@Flashback, post #1

Może lepiej zainstalować NewIcons. Całkowicie zmienia wygląd ikon. Nie są duże, nie są wielkimi bryłami/kwadratami.
Ikony można "zedytować" systemowym oprogramowaniem.

[#3] Re: Ikony desktopowe

@pwe, post #2

albo narysowac w jajkims dpaincie czy innym ppaincie i wgrac do systemowego oprogramowania

[#4] Re: Ikony desktopowe

@Banderas, post #3

Personal Paint potrafi obsłużyć (odczyt/zapis) ikony standardowe jak i NewIcon, więc "wgrywanie do systemowego oprogramowania" odpada. :)
Właściwie jednostanowe ikony PNG też od biedy obsłuży... Czy z innymi typami ikon też sobie radzi (przynajmniej odczyt) nie wiem - tylko te 3 odmiany dotychczas "produkowałem".

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem