[#1] Całkowicie zielony potrzebuje pomocy przy nagrywaniu dyskietek
Witam.
Ostatnio na strychu znalazłem starą poczciwą Amige 500
z jakimś chyba rozszerzeniem (Na dole jak jest klapka to tam ono spoczywa) przeczytałem pare artykułów
(http://www.ppa.pl/artykul-Amiga..PC.Przenoszenie.danych.2-2_16_1118.html
http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=58906&t=58906)
i zanim się za wszystko zabiore chcę sprawdzic czy wszystko zrozumiałem.
1. musze zrobić/zdobyć Null-model, jestem raczej za ta 1 opcją.
2. Muszę posiadać odpowiednie dyskietki, i tu zaczynają się schody jedyną chyba ważną dyskietką jaką mam jest WB 1.3. (wer 34.34)
I tutaj pytanie czy ktoś z was mógłby mi nagrać potrzebne programy na dyskietki, a pózniej wysłać (np. poprzez aukcje na Allegro)
oczywiście za wszystko bym zapłacił :X

I jeszcze pytanie poza tematem.
Czy da się ulepszyć amige (np. zwiększyć pojemność RAM) w domowym zaciszu ? Coś typu zrób to sam.
Prosze w razie czego mnie nie wyśmiewać, ostatni raz amige obsługiwałem około 10 lata temu mając 6 lat.
[#2] Re: Całkowicie zielony potrzebuje pomocy przy nagrywaniu dyskietek

@HerGatiox, post #1

Czy da się ulepszyć amige (np. zwiększyć pojemność RAM) w domowym zaciszu ? Coś typu zrób to sam.

Da się, jeżeli ma się odpowiednią wiedzę i praktykę w zakresie elektroniki cyfrowej.

[#3] Re: Całkowicie zielony potrzebuje pomocy przy nagrywaniu dyskietek

@HerGatiox, post #1

Napisz skąd jesteś. Może gdzieś blisko mieszka jakiś Amigowiec i pomoże.

[#4] Re: Całkowicie zielony potrzebuje pomocy przy nagrywaniu dyskietek

@Kitech, post #3

W sumie to niedaleko warszawy
Gm. Stare Babice
jakieś 10km z Górczewskiej
[#5] Re: Całkowicie zielony potrzebuje pomocy przy nagrywaniu dyskietek

@HerGatiox, post #4

[#6] Re: Całkowicie zielony potrzebuje pomocy przy nagrywaniu dyskietek

@HerGatiox, post #4

To zapraszam do mnie (Warszawa Gocław) jutro lub pojutrze po południu. Miej tylko większą ilość dyskietek pojedynczej gęstości i swoja amigę z zasilaczem i resztą. Jak Cię interesuje, to po szczegóły wal na priva.

[#7] Re: Całkowicie zielony potrzebuje pomocy przy nagrywaniu dyskietek

@Kitech, post #6

Ta opcja raczej odpada :X
W stosunku do was raczej jestem młodym (fanem ????) Amigi.
Dlatego jakoś mi nie leży jeżdzenie do innych osób z własnym sprzętem.
Dlatego też zaproponowałem allegro, bo nie sądze żeby ktoś chciał wysyłać w ciemno, no chyba ze za pobraniem.
[#8] Re: Całkowicie zielony potrzebuje pomocy przy nagrywaniu dyskietek

@HerGatiox, post #7

Nie , to nie. ;)
A o sprzęcie napisałem, żeby można było sprawdzić nagraną dyskietkę czy działa (bo to czasami różnie bywa).
W każdym razie powodzenia na nowej drodze życia. OK

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem