[#1] Scandoubler
Czy ma ktoś może schemat scandoublera . Prosiłbym o przesłanie na mojego maila lub na marder@poczta.fm proszę o pomoc bo mój zaginął przy przeprowadzce a mam możliwość wykonania samemu przez znajomego elektronika . :)
[#2] Re: Scandoubler

@Arkadyy, post #1

Co prawda ja nie mam schematu żadnego scandoublera ale myślę że powinieneś sprecyzować czy chodzi ci o scandoubler do slotu video w dużych Amigach, zewnętrzny podłączany do wyjścia VGA 15kHz czy nakładany na układy scalone do A1200 desktop.
[#3] Re: Scandoubler

@Arkadyy, post #1

Też bym chciał taki schemat zewnętrznego scandoublera i flicker fixer do slotu Video. Na sieci nigdzie nie znalazłem. Nie wiem czy to wogóle można to gdzieś znaleść.

[#4] Re: Scandoubler

@Arkadyy, post #1

Nie jest to cudo techniki ale mam taki obrazek, zapisany kiedyś z którejś Amigowej stronki www

[url=KLIK]http://img42.imageshack.us/img42/6928/scandoubler.png[/url]

[#5] Re: Scandoubler

@Logan, post #4

Średnio raz na 2-3 miesiące mamy temat bumerang :)

Ale może w końcu ktoś coś odkryje / stworzy ? :)

[#6] Re: Scandoubler

@Logan, post #4

To jest schemat z Aminetu: http://aminet.net/docs/hard/Syncdoubler.lha
Niestety, w zależności od ustawienia zworki wyświetla lewą lub prawą połówkę ekranu... taka jego konstrukcja (prawdziwy SC musi podwoić pixel clock, a nie tylko odchylanie poziome jak w tej konstrukcji).

Kiedyś buszując po sieci znalazłem schemat SC z FF przeznaczony zdaje się do generatora efektów video (sprawdzę na dysku, może gdzieś się zachował), jednak sam schemat był bardzo złożony i według tych co go zrobili (to było jakieś forum) również bardzo kosztowny (ale zdaje się jego możliwości były znacznie większe od konstrukcji Elboxu).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem