[#1] AmigaOS3.5 i komunikat Error -1
Zainstalowałem OS3.5 na A1200+HD2.5"+pcmcia cf adapter.
W katalogu Prefs nie działają mi "WBPattern" i "Workbench".
Jak odpalam z ikony to mam requester że nie może uruchomić narzędzia, a jak próbuję z cli to mam np: "wbpattern: Error -1".

System 3.5 przegrałem na maku z CD na CF i z CF na A1200 zainstalowałem goły 3.1 i na niego 3.5

Problemem jest to że nie instalowałem z CD? (Nie mam w Ami CD więc robiłem to z CF).

Spotkał się już ktoś z takim komunikatem błędu? Nie wiem o co chodzi, SnoopDos nie daje konkretnych komunikatów o co chodzi :(

[#2] Re: AmigaOS3.5 i komunikat Error -1

@kjb, post #1

Witaj.
Dziwne. Nigdy nie spotkałem takiego błędu. A pod 3.1 WB-pattern Ci działał? Ja niedawno zainstalowałem 3.5 i mi się wiesza gdy pracuje na Cybervision 64 - pewnie jakiś konflikt z setpatch-em- jednak problemów z systemowymi programami nie miałem. W książce M. Pampucha nic nie znalazłem o błędach tej komendy. A co Ci wypisuje shell, po pytaniu why?

[#3] Re: AmigaOS3.5 i komunikat Error -1

@kjb, post #1

a kolega nie sciągał tego przypadkiem z jakiejś warezowni ?

Ostatnia modyfikacja: 26.12.2009 22:20:48
[#4] Re: AmigaOS3.5 i komunikat Error -1

@kjb, post #1

wykasuj wbpattern.prefs z env:sys/ oraz sys:prefs/env-archive/sys/
[#5] Re: AmigaOS3.5 i komunikat Error -1

@Rafał A-3000, post #2

Pod 3.1 działał. Nie sprawdzę poleceniem why, bo odciąłem sobie na jakiś czas dostęp do romu3.1

[#6] Re: AmigaOS3.5 i komunikat Error -1

@MuppetShow, post #3

Tylko ROM3.1 :P
AmigaOS3.5 jak najbardziej oryginalny, z instrukcją itd. :)

[#7] Re: AmigaOS3.5 i komunikat Error -1

@Norbert, post #4

Hmmm jak kombinowałem to wykasowałem ten plik wbpattern.prefs z twardego, ale nie z ramdysku...
Teraz nie sprawdzę, ale dzięki :)

[#8] Re: AmigaOS3.5 i komunikat Error -1

@kjb, post #6

Może masz jakiś kombinowany plik z romem.
Może masz jakieś dziwny format tła czy patternów a w międzyczasie wywaliłeś właściwe datatypy.
Co pokazuje SnopDos ?

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem