[#1] Atari800 i problem z ixemil.library
Witam

Zainstalowałem bibliotekę ixemil.library ściągniętą z aminetu (ixemil-48.0.lha) potem próbuję uruchomić atari800 (binarka ściągnięta z aminetu). W odpowiedzi dostaję komunikat:

Obsolete ixemul.library syscall number used.
Relink program with current ixemul crt0.o and libc.a.

Nowszej wersji ixemul nie znalazłem, a w opisie atari800 znalałem info że wymaga ixemul w wersji 44, wiec nie wiem dlaczego pisze że biblioteka jest stara.

Kto wie jak uruchomić ten emulator pod OS3.9?

[#2] Re: Atari800 i problem z ixemil.library

@silverbud, post #1

Podaj linka do wersji, którą chcesz odpalić. Bo jeśli ver. 2,3. to jest to wersja dla OS4 (na aminecie ikonka sugeruje OS3.1).

[#3] Re: Atari800 i problem z ixemil.library

@Kitech, post #2

Mam wersję atari800 ver. 0.6.0, która wydaje się powinna działać na 3.9. sciągnąłem 2 wersje, linka nie pamiętam bo nazwy plików sobie zmieniłem, a było to jakiś czas temu - pamiętam właśnie ze jedna była dla OS4.0.

Pewnie problem jest trywialny, ale ja nie jestem w stanie sobie z nim poradzić. Jako stary atarowiec słabo znam się na amidze :)))))

Ostatnia modyfikacja: 27.12.2009 17:54:49
[#4] Re: Atari800 i problem z ixemil.library

@silverbud, post #3

Ściągnę i sprawdzę u siebie.

Ostatnia modyfikacja: 27.12.2009 17:56:08
[#5] Re: Atari800 i problem z ixemil.library

@silverbud, post #3

Wygoogluj plik ixemul-62.1-m68k.lha. Rozpakuj i zainstaluj. Powinno pomóc. Ale uwaga, nie biorę za nic odpowiedzialności.
Powodzenia.

[#6] Re: Atari800 i problem z ixemil.library

@Kitech, post #5

Spoko, wypróbuję. Dzięki

[#7] Re: Atari800 i problem z ixemil.library

@silverbud, post #6

Nawet jak uruchomisz, to i tak będziesz średnio zadowolony. Jedyna w miarę płynna wersja na klasyka działa na PPC (pod WarpOSem). Zresztą poszukaj na forum.
Pozdro.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem