APC74 napisał(a):
> Defragmentacja na wieszające się MakeCD nic nie pomoże,
> zapełniony w 100% bufor to też nie problem a już na pewno nie
> przy tworzeniu obrazu ISO. Robiłem obrazy ISO na gołej A1200 z
> paroma MB FAST - strasznie wolno to idzie ale da się. :)
Mnie się zatrzymało na tych 230MB, miejsca na dysku było wystarczająco. Przestała migać dioda od HD, a tak to cały czas migała przy tworzeniu tego obrazu ISO.
Co do pamięci to mam 8MB. Przy tym zwisie widziałem na listwie jakieś 1.5MB CHIP i 200kB FAST. Zwis polegał n atym, zę system niby działał> Mogłem gryzoniem poruszać się i przełączać pomiędzy MakeCD a innymi otwartymi oknami ale nowych okien nie mogłem już otwierać.
>
No chyba że tak długo się ten plik kasuje.
> Przy CF i FFS może to potrwać kilka minut. :D Walidacja
> partycji Ci nie padła po zawieszeniu MakeCD?
Wyłączyłem kompa wczoraj przy tym zwisie i dopiero dzisiaj się do Ami dobrałem. Już nie chciała odpalić się z HD-CF. Odpaliłem z dyskietki i poprawiłem(zapisałem zmiany) HDToolBoxem na dysku. Z Dopusa nie mogłem skasować tego niedokończonego obrazu ISO i Ami jakby też się powiesiła podczas tego kasowania. Teraz sprawdzam walidacje partycji na której jest ten obraz iso- a trwa to sporo czasu niestety

. Właśnie się skończyła ta walidacja i nie znalazła żadnych błędów w plikach/na partycji.
>
...czy jak nagram sobie płytkę CD z zawartościami dysków
> (...) to czy potem przy kopiowaniu CD na dysk twardy muszę mieć
> dokładnie takie same wielkości partycji?
>
> Nie - o ile dane się na tej partycji mieszczą. Czym robisz
> backup - Lha/Lzx, Diavolo itp. czy żywcem kopiujesz na płytę?
Żywcem tworzę obraz ISO podając w MakeCD całe dyski. Tych danych jest jakieś 320MB ze wszystkich 3 partycji. Mam nadzieję, że tak też można. Może dodam jeszcze, że te wszystkie partycje dodawane są jako jeden track. Tworzę obraz ISO dysk-at-once.
Niestety nie potrafię skasować tego pliku

. Ami się wiesza tak z CLI jak i z Dopusa przy kasowaniu(dioda HD miga a po chwili świeci się już ciągle). Jak resetuję to od nowa muszę zapisywać zmiany HDTollBoxem na dysku. Czy nadpisaniem tego pliku jakimś innym mniejszym z taką samą nazwą rozwiąże problem? Dodam może, że po wpisaniu info przy każdej partycji jest read/write. Oto link do ekranu z info:
http://zapodaj.net/3b38aafd232f.jpg.html
Ostatnia modyfikacja: 28.12.2009 23:29:01