[#1] Nowo postawiona A600 z 5,5 MB fast
Właśnie wczoraj postwiłem w końcu ładnie wypucowaną Amisię 600 z kartą ramu 5,5MB, małym 2,5' twardzielkiem 4,3GB i czystym systemem WB 2.1.

Teraz pytanko, co na ten "goły system" (pamiętając , że to tylko procek 68k) warto z nakładek zainstalować? Myślałem o MagicWB w 8 kolorach i myślą o rozdziałce 640x256 (z zmaksymalizowanym overscanem by pulpit pracy był do maksimum duży) oraz jakimś Task Barze do szybkiego uruchamiania programów (wyjęte ikonki potrzebnych aplikacji sporo zajmują) i przełączania z takiej belki między otwartymi oknami. WFMH lokale już zainstalowałem.

A może MagicWB 16 kolorów lub New Icons? Jaki taskbar byście polecili i jakie ikonki wybrać? Może doinstalować jeśli ruszy MUI i Tiny Meter? No i WHDLoad. Dajcie swoje propozycje na 3-4 nakładki usprawniające , tak by nie zamulić kompa :) Aha , narazie mam 1MB chip (narazie trafiam tylko na drogie aukcje na dodatkowe mega) i pierwsze co to planuję rozbydowę ramu na 9,5 (wiecie jakie i od kogo :)

Tak więc pamięci dostatek, ale trzeba się z moca maszynki liczyć więc coś (szczególnie posiadacze podobnej A600) zaproponujcie jeśli łaska na dobry początek nowej Amigowej dekady.

[#2] Re: Nowo postawiona A600 z 5,5 MB fast

@xtro, post #1

Spokojnie ładuj MagicWB dla ładnego wyglądu i dodaj sobie jakiegoś bara. Problemów być nie powinno ("kosmiczna" ilość pamięci), a w razie czego dorób sobie w s-s sposób na odpalenie samej wybierałki do gier whdload (dobre ify w s-s i wbrun z igame np. po przytrzymaniu jakiegoś klawisza) Pamiętaj, że to Amiga - you can do everything

może zamiast bara ToolsDaemon? Proste, mniej pamięci, a prawie tak samo użyteczne

Ostatnia modyfikacja: 01.01.2010 04:10:18
[#3] Re: Nowo postawiona A600 z 5,5 MB fast

@widelec, post #2

Ja bym postawił ClassicWB 68k: http://classicwb.abime.net/classicweb/68k.htm

Ostatnia modyfikacja: 01.01.2010 09:23:46
[#4] Re: Nowo postawiona A600 z 5,5 MB fast

@xtro, post #1

Też stawiam na ClassicWB - mam go postawionego na Minimig z 1mb chipu i 1,5mb slow - ładnie działa, ikonki są małe (MagicWB) i ładnie wszystko wygląda w 640x256. Jeżeli chodzi o pamięć też jest oszczędny.

[#5] Re: Nowo postawiona A600 z 5,5 MB fast

@zyga64, post #3

> Ja bym postawił ClassicWB 68k:
> http://classicwb.abime.net/classicweb/68k.htm

Czyli rozumiem, że wystarczy z tego co mi podałeś podlinkować tę plikopartycję do uae i zgrać na czysta partycję HD0: w mojej amidze - jest to kompletny system?

[#6] Re: Nowo postawiona A600 z 5,5 MB fast

@xtro, post #5

System jest kompletny, ale podczas pierwszego uruchomienia do aktywacji wymaga dyskietki systemowej.

[#7] Re: Nowo postawiona A600 z 5,5 MB fast

@lord_spider, post #6

Heh. Zainstalowałem testowo pod UAE i już polubiłem, W zasadzie wystarczy teraz przekopiować tę partycje po LPT na czyste HD0: :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem