@Hellena,
post #2
Dla tych ktorym nie chce sie wchodzic na wiki :) :
W przypadku OnLive nie potrzebujesz kompa, bo gry chodza na serwerach (cloud computing). Gra jest streamowana na zywo do twojego "odbiornika" (opoznienia max rzedu 80ms niby) - podlaczone to moze byc do PC, Mac, i oczywiscie TV. Zdaje sie, ze m.in. takze iphone bedzie to obslugiwac.
Jedyne co potrzebujesz, to lacze 1Mbit dla SD i 5Mbit dla HD.
Intuicja podpowiada mi, ze to wiele zmieni... O ile faktycznie bedzie tak dobrze dzialac.
http://tv.seas.columbia.edu/videos/545/60/79?file=1&autostart=true - tu jest jakas prezentacja, nie ogladalem.
Pytanie - co to oznacza dla Amigi tudziez Linuxa i czy cos w ogole oznacza, w kontekscie komputerow domowych oczywiscie. Nie wiem, jak to jest na Zachodzie, ale tam ludzie tez kupuja nowe, mocne kompy, biorac pod uwage ewentualnosc by na nich grac czasem - wiec MUSZA miec Windowsa.
Jesli ten motyw odpadnie, to czy nie bedzie to pewne zwolnienie blokady dla innych systemow w domu? Mimo potencjalnie mniejszego popytu na nowe kompy moze latwiej byloby sie przebic?
Sam sie moze niezbyt interesuje obecna Amiga (dla kogos z zewnatrz jest to z lekka trudne do ogarniecia, ilosc komputerow, bo systemy to wiem ze 2 chyba sa?:> ), ale podobaly mi sie czasy , gdy byla konkurencja ami vs pc vs atari :)
Ostatnia modyfikacja: 07.01.2010 10:17:49