Jeśli masz Amiga OS na dysku (3.0 lub 3.1) to nie musisz nic instalować. W kwestii cd-romu to na pewno potrzebujesz jakiegoś pakietu do obsługi napędu. Może to być AsimCDFS, CacheCDFS, AmiCDFS. Od siebie mogę polecić CacheCDFS, gdyż on jako jedyny działa z moim napędem CD (Teac CDW58E). Przy okazji ma taki fajny programik jak FindCD, którym można kontrolować (np. podczas instalacji) czy napęd został wykryty przez soft czy nie. AsimCDFS u mnie się instalował, ale napędu nie widział. Niby wszystko było ok, ale w WB miałem CD0

???. Jeżeli zainstalujesz filesystem i wszystp będzie działać, to:
- jeżeli chcesz mieć od raz po zabootowaiu systemu dostępny cd, przekopiuj plik CD0 i CD0.info z DH0:Storage/Dosdrivers do Devs:Dosdrivers,
- jeżeli nie chcesz, to uruchomieniu systemu będziesz musiał z palca strzelić mount cd0: lub kliknąć na ikonkę cd0.
Masz na pokładzie fast, więc te kilkadziesiąt kilo ramu, które zajmie driver, nie zrobi wielkiej różnicy.
Co do samej karty, to E1208 to rozszerzenie o 8MB Fast Ram, zegar RTC (czasu rzeczywistego) i podstawka pod koprocesor MC68881 lub MC68882. Takie w sumie najprostsze turbo. Używałem tej karty od 1998-2003 - zero problemów.
Co do odpalania gier z CDTV czy CD32 (z cd-romu) to też może być problem. Mam w swoich zbiorach Oscar/Diggers 32. Niestety do uruchomienia gra wymaga naciśnięcia klawisza na padzie od CD32, którego to przycisku na joysticku/myszce nie ma.
Jeżeli masz zamiar wykorzystywać Amigę 1200 do gier/dem, to polecam zainteresować się pakietem WHDLoad. Umożliwia on uruchamianie gier/dem wprost z twardego dysku. Co więcej, czyni to nawet z grami na dyskach NDOS, których nijak nie szło zainstalowac na HDD.