[#1]
Amiga z odzyzku (problem z odczytem dyskietek)
Witam!
Niedawno stalem sie szczesliwym posiadaczem Amigi 600, ktora niestety magazynowana byla w zlych warunkach (lezala w chlodnym i wilgotnym miejscu) a na dodatek nie miala zasilacza. W zwiazku z checia uruchomienia leciwego sprzetu podlaczylem zasilacz PC ATX, zobaczylem purpurowy ekran kickstartu 2.0 i juz mialem zacieszac gdy okazalo sie ze nie moge odpalic zadnej dyskietki :0
Mam okolo 100 dyskietek po poprzednim wlascicielu. Wkladalem do stacji dyskow kazda z nich i zadna nie chciala sie odpalic tzn. przy wkladaniu dyskietki normalnie zaskakuje, slychac jak obraca talerzem i wydaje normalne dzwieki - ekran startowy znika tak jakby juz mial wczytywac dykietke, ale zaraz pomaranczowe swiatelko sie wylacza, dyskietka przestaje byc odczytywana a ekran startowy z prosba wlozenia dyskietki wraca spowrotem na ekran. Na dodatek zaobserwowalem pewna przypadlosc na klawiaturze - LED caps locka ciagle sie swieci (nie miga, nie pulsuje tylko swieci stalym swiatlem). Czy to mozliwe ze wszystkie dyskietki mam uszkodzone dlatego zadnej nie da sie odczytac? co z caps lockiem?
Poradzcie mi drodzy Amigowcy w czym problem :0
Ostatnia modyfikacja: 09.01.2010 15:12:59