[#1] Monitory 15 khz
Czy jest gdzies lista monitorow odbslugujaca odchylanie poziome od 15 khz?
(pomijac monitory z serii Commodore czy Amiga)

[#2] Re: Monitory 15 khz

@reactor, post #1

http://amigareview.amiga.sk/atlantida-news-2/monitory-pro-amigu-2
[#3] Re: Monitory 15 khz

@adam_mierzwa, post #2

Taki mały OT i porada...
Można wrzucić tekst do google translatora ale jako źródłowy ustawić czeski a nie słowacki i spokojnie się go da zrozumieć. Jest kilka przydatnych informacji.

[#4] Re: Monitory 15 khz

@adam_mierzwa, post #2

Przypomniałem sobie, że był jeszcze Microvitec 15`` - DELTA-SCAN 1502 (DT 1502).
Okazuje się, że firma istnieje i możesz nawet kupić nowy
Ich strona to:
http://www.microvitec.co.uk/

Na głównej kliknij w: LCD Low Scan Monitors

Są nawet 15 kHz LCD!
[#5] Re: Monitory 15 khz

@adam_mierzwa, post #4

Zgadza sie istnieja i mozna kupic, nawet pisalem do nich, ale cena powala bardziej niz na kolana :)

[#6] Re: Monitory 15 khz

@Hellena, post #5

Ile chcieli? Pytam z czystej ciekawości.

[#7] Re: Monitory 15 khz

@reactor, post #1

U mnie Nec MultiSync3D (14 cali) sprawował się bardzo dobrze przed kilka lat zarówno na AGA jak i BVision3D (oba układy graficzne podłączone równocześnie do jednego monitora przez koszmarny przełącznik sygnałów). Dzisiaj ten monitor przypomina bardziej szklaną kulę ale w tamtych czasach byłem z niego bardzo zadowolony. Miałem upragnione 1024x768 (na BVision) chociaż w przy koszmarnej częstotliwości i mogłem też widzieć ekran z AGAty. No a wtedy to miało dla mnie znaczenie, bo kupa dem ciągle chodziła tylko w PALu.

Ostatnia modyfikacja: 03.02.2010 22:14:58
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem