[#1] Earth 2140 - padł CD
Witajcie,

Wczoraj wieczorem chciałem rozegrać partyjkę ziemi 2140 i jakież było moje zdziwienie i smutek kiedy okazało się że płyta CD, którą włożyłem do napędu przestała być sprawna :(
Oryginał kupiłem lata temu, błędem było że nie zrobiłem sobie kopii bezpieczeństwa. Czy ktoś z Was posiada oryginalną płytę CD tej gry i mógłby mi ją udostępnić? Potrzebuję wersję PPC. Oczywiście mogę podesłać foty płyty oryginalnej i screen WB potwierdzający opisywany problem żeby nie było wątpliwości że posiadam oryginał, jak wiele innych.

[#2] Re: Earth 2140 - padł CD

@pekdar, post #1

pekdar napisał(a):

> Witajcie,
>
> Wczoraj wieczorem chciałem rozegrać partyjkę ziemi 2140 i
> jakież było moje zdziwienie i smutek kiedy okazało się że płyta
> CD, którą włożyłem do napędu przestała być sprawna :(

Szczęściaż jesteś. Mi padła 4 lata temu (albo więcej) :) Pisałem o tym na forum AmigaPL.

> Oryginał kupiłem lata temu, błędem było że nie zrobiłem sobie
> kopii bezpieczeństwa.

Ten sam błąd zrodiłem wtedy, a przecież widać było że oryginalne płytki, są wypalane na nagrywarce.

> Czy ktoś z Was posiada oryginalną płytę
> CD tej gry i mógłby mi ją udostępnić?

Ja posiadam. Ale nie działa :)

> Potrzebuję wersję PPC.
> Oczywiście mogę podesłać foty płyty oryginalnej i screen WB
> potwierdzający opisywany problem żeby nie było wątpliwości że
> posiadam oryginał, jak wiele innych.

A do prodycenta nie możesz napisać?
[#3] Re: Earth 2140 - padł CD

@pekdar, post #1

Są urządzenia do odzyskiwania uszkodzonych (bardzo porysowanych) płyt CD, niektóre firmy je mają, można tez je kupić ale są dość drogie, o ile dobrze pamiętam. Czyli najlepiej jest przelecieć (coś jak szlifowanie) takim urządzeniem a potem zrobić sobie kopie. Ale możesz też spróbować zrobić ISO na innym CD ROM-ie, tej uszkodzonej płyty CD, bo niektóre CD ROM-y są lepsze a inne gorsze, tak samo jest ze stacjami dysków.
[#4] Re: Earth 2140 - padł CD

@kmilota, post #2

hmm... a kto był producentem tej gry? Mam na myśli amigową firmę o ile taka jeszcze istnieje?

Ja zainstalowałem grę na dysku ale ona woła o CD gdy ją odpalam. Nie pamiętam co na płycie było co jest potrzebne do uruchomienia gry.

[#5] Re: Earth 2140 - padł CD

@Don_Adan, post #3

No tak ale jedno i drugie będzie kosztowne, nie wiem czy taniej nie wyszło by upolować i kupić ponownie z drugiej ręki? hmmm...
Przyszedł mi szalony pomysł do głowy, skoro jest padnięta to można poeksperymentować i ciekawe co da jak włożę płytę CD do lodówki? Ktoś tego próbował? może szalony pomysł ale....

[#6] Re: Earth 2140 - padł CD

@pekdar, post #5

Są firmy, które zajmują się regeneracją płyt CD. To nie jest kosztowna usługa. 10 - 12 złotych.

Z szacunkiem
Des

[#7] Re: Earth 2140 - padî CD

@Des, post #6

O! i to jest super informacja. No to bëdë googlaî :)

[#8] Re: Earth 2140 - padł CD

@pekdar, post #1

Zassij z netu i po problemie. Masz przecież płytkę.

I teraz się znów zacznie...

[#9] Re: Earth 2140 - padł CD

@Don_Adan, post #3

Ale to nie jest uszkodzenie mechaniczne. Z tej płyty po prostu zniknęły dane. To była płyta nagrana na nagrywarce. Nie tłoczona.
[#10] Re: Earth 2140 - padł CD

@pekdar, post #5

[#11] Re: Earth 2140 - padł CD

@pekdar, post #5

pekdar napisał(a):

> Przyszedł mi szalony pomysł do głowy, skoro jest padnięta to
> można poeksperymentować i ciekawe co da jak włożę płytę CD do
> lodówki? Ktoś tego próbował? może szalony pomysł ale....

Ah tak, teraz jak już jestem dziadkiem to nie odważę się na takie szaleństwo ale wkładało się kiedyś płyty cd do lodówki, oj tak... szał, szał młodości!

[#12] Re: Earth 2140 - padł CD

@11MASTEr, post #8

Szperałem po sieci i nie znalazłem.
Ale znalazła się dobra dusza, która chce mi pomóc i do tego też ma oryginał :)
Więc jest nadzieja.

[#13] Re: Earth 2140 - padł CD

@jaa2, post #10

:D:D:D ale się uśmiałem

[#14] Re: Earth 2140 - padł CD

@pekdar, post #13

Sprawdź jeszcze płytę na innym napędzie (najlepiej nowym), jak pójdzie to zrób jak najszybciej kopię. Płytki z rysami można szlifować pastą polerską, z jej braku też zdaje egzamin pasta do zębów :D

[#15] Re: Earth 2140 - padł CD

@Nightmare777, post #14

Już próbowałem w nowym DVD, niestety widoczna jest sesja tylko z trakami audio ale z danymi niestety nie. Eksperymentu z pastą polerską nie próbowałem, pewnie spróbuję. Czekam jeszcze na odzew osoby, która zadeklarowała mi pomoc. Mam nadzieję że nie rozmyśliła się.

[#16] Re: Earth 2140 - padł CD

@pekdar, post #15

Sprawdź GG puściłem ci info.

[#17] Re: Earth 2140 - padł CD

@pekdar, post #12

Wysłałem ci linka z tydzień temu do tego earth na maila, nie dostałeś?

[#18] Re: Earth 2140 - padł CD

@Nightmare777, post #16

Na GG nic mi nie przyszło, ale to typowe dla GG.

[#19] Re: Earth 2140 - padł CD

@rafgc, post #17

Nie, nie dostałem żadnego linka.

[#20] Re: Earth 2140 - padł CD

@pekdar, post #19

Wysyłałem na ten nr GG co masz w podpisie, korzystasz z innego komunikatora niż GG 8?
Poszło na twojego maila.

Ostatnia modyfikacja: 01.02.2010 11:54:13
[#21] Re: Earth 2140 - padł CD

@Nightmare777, post #20

Z jabberka, mój nr GG jest poprawny. Dzięki za mail zaraz sprawdzam pocztę.

[#22] Re: Earth 2140 - padł CD

@Nightmare777, post #20

Dla informacji, jest szansa że odtworzę zawartość oryginału. Dzięki życzliwości kilku osób z forum, mam już dane i pewna osoba podeśle mi track-i audio.
Jeżeli wszystko się uda to będę miał nową, kompletną wersję instalacyjną w obrazie MakeCD. Osoby które posiadają oryginał a spotkała ich taka sama przykrość jaka mnie spotkała, mogą liczyć na moją pomoc :)

[#23] Re: Earth 2140 - padł CD

@pekdar, post #22

Temat zamknięty. Znów mam działającą płytę CD. Jeżeli jest ktoś w podobnej sytuacji jak ja byłem, mogę pomóc.

[#24] Re: Earth 2140 - DEMO

@pekdar, post #1

NIE W TEMACIE ale.

Czy ktoś ma wersje Demo Earth2140 Potrzebuję Demo. Może ktoś mi zgra z CD Execa albo ACS Nie mogę znaleźć na necie. Są linki na jednej stronie ale to z 2000r i nie ma plików :/

[#25] Re: Earth 2140 - DEMO

@MaveRick, post #24

W którym ACS jest to demo?

[#26] Re: Earth 2140 - DEMO

@Shoonay, post #25

7/2000

Ostatnia modyfikacja: 02.06.2010 13:20:22
[#27] Re: Earth 2140 - DEMO

@Shoonay, post #25

Proszę.

Wersja demo 12mb. Rozpakować na Amidze unzipem lub czymś podobnym.,

http://rapidshare.com/files/394381322/earth2140.zip

Benedykt Dziubałtowski

[#28] Re: Earth 2140 - DEMO

@Benedykt Dziubałtowski, post #27

Serdeczne dzięki

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem