[#1] Czy można odpalić Cd do Amigi CD32 z HD0?
Witam wszystkich gorąco!
Jestem właścicielem gołej Amigi 1200 z kickstartem 3.0 oraz kartą cf ide 4GB jako dysk twardy. Moje życie było piękne jak w bajce do momentu, aż stałem się posiadaczem zacnej płyty cd do Amigi Cd32 "CD32-200 Games Comp".
Jako, że Amiga Cd32 to w rzeczywistości Amiga 1200 z kilkoma zmianami...
Czy można zawartość płytki przenieść na kartę CF zamiast Workbencha?
Ja dodam od siebie jeszcze tyle, że przez WinUAE stworzyłem na karcie CF partycję botującą, którą nazwałem tak samo jak płytę Cd i przeniosłem do niej zawartość z płytki.... i udało mi się uruchomić tylko menu, a reszta nie poszła...
Pozdrawiam i dziękuję za wskazówki.
[#2] Re: Czy można odpalić Cd do Amigi CD32 z HD0?

@Prałat, post #1

Nie wiem, mnie sie nie udalo, ale mozna sprobowac uzyc emulator cd32, poszukaj na aminecie. Gry na tej kompilacji sa w whdload.

[#3] Re: Czy można odpalić Cd do Amigi CD32 z HD0?

@Prałat, post #1

Uzyj emulatora albo kup CD32 OK
Popatrz tez tu.

[#4] Re: Czy można odpalić Cd do Amigi CD32 z HD0?

@Prałat, post #1

musisz zrobic przypisy (Assigny)
1. nazwa plyty do miejsca na CFce
2. CDROM CD0: do miejsca na CFce ..

wiekszosc gier z ACDTV/CD32 da sie odpalic bez WHDLOAD

[#5] Re: Czy można odpalić Cd do Amigi CD32 z HD0?

@reactor, post #3

Skrót:

http://www.airsoftsoftwair.de/en/prod_installkit.html#download

[#6] Re: Czy można odpalić Cd do Amigi CD32 z HD0?

@Prałat, post #1

w pakiecie ide-fix byl emulator emulujacy aikiko reszta jest w ssytemie juz. calosc sprowadzala sie do 2kliku na ikonke i juz
[#7] Re: Czy można odpalić Cd do Amigi CD32 z HD0?

@Valwit, post #6

valwit: nie wiem co oproch Gunshipa 2000 wykorzystywaki Akkiko ;-]

[#8] Re: Czy można odpalić Cd do Amigi CD32 z HD0?

@HOŁDYS, post #7

Microkosmos.
[#9] Re: Czy można odpalić Cd do Amigi CD32 z HD0?

@Prałat, post #1

Te kompilacje 200 gier, 333, 444, 888 to są wszystko praktycznie instalki whdload, możesz to wszystko przenieść na dysk. Tylko musisz pogrzebać żeby korzystało z whdload normalnego a nie tego z CD32, być może też trzeba zrobić jakiś assign ale to trzeba by się zagłębić się w skrypty z tej płyty.

Ostatnia modyfikacja: 28.01.2010 20:08:49
[#10] Re: Czy można odpalić Cd do Amigi CD32 z HD0?

@rafgc, post #9

Chyba najłatwiej by było rzeczywiście kupić CD32... Jestem w pracy i dopiero jutro w nocy na spokojnie będę mógł pokombinować. Jak coś się uda to napiszę. Jak się nie uda to będę zadawał pytania... czyli też napiszę. Dzięki Wszystkim za porady i linki.
[#11] Re: Czy można odpalić Cd do Amigi CD32 z HD0?

@Prałat, post #10

Skoro to śmiga pod WHDLoad, to zainstaluj na A1200 ten pakiet i musi działać. Łaski nie robi. WHDLoad jest takie samo dla wszystkich Amig. Ewentualnie będziesz musiał w tooltype ikony zmienić ścieżkę na c:WHDLoad. Sprawdź.

[#12] Re: Czy można odpalić Cd do Amigi CD32 z HD0?

@Red_Bullet, post #11

Dla CD32 jest inny whdload i się nazywa whdloadcd32, jest w w archiwum whdload ten plik.

Miałem kiedyś obraz tej płyty ale skasowałem, więc nie mam teraz jak spojrzeć.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem