[#5]
Re: Instalacja DOpusa 5.5
@APC74,
post #3
A gdzieś w pobliżu skryptu installera nie ma czegoś w rodzaju "make assign" etc. który robiłby potrzebne przypisania?
Problem z instalacją DOpusa 5.5 z AmigaFuture 81 rozwiązany. Problemów było kilka. Pierwszy to rzeczywiście assign'y trzeba było zrobić - dwu klik na ikonce
quickstart od razu po otwarciu okna z CD rozwiązał ten problem. Ale to nie pozwoliło na instalkę jeszcze. Kolejna rzecz, o której nie wiedziałem to ta, iż DO5.5 nie instaluje się bezpośrednio z CD(tak jak to robią programy/gry z PC), mnie się nie udało tak zainstalować w każdym bądź razie. A nie kombinowałem więcej gdy już znalazłem sposób na zainstalowanie. Musiałem skorzystać z programu ADF-DMS unpacker zamieszczonego na tejże płycie i rozpakować pierwszą dyskietkę do RAD'u: i odpalić instalkę z RAD:. Po zainstalowaniu się 1 dyskietki, rozpakowałem do tego samego RAD'u: drugi dysk. Instalka dokończyła się z sukcesem:D.
Jak na razie mam mieszane uczucia co do DO5.5 ale mam go zainstalowanego dopiero kilka minut. Musze się go nauczyć najpierw, gdyż nie jest tak intuicyjny jak WB. Po używam go dłużej to może przekonam się do niego.
Na marginesie dodam iż, są też jakieś kłopoty z instalacją gdy zainstalowany jest system plików AmiCDFS >=2.3(przynajmniej tak napisane było w jednym z plików readme).
Ostatnia modyfikacja: 27.11.2010 00:15:25