[#1] Instalacja DOpusa 5.5
Mam DOpusa 5.5 na płytce CD z AmigaFuture 81. Nie wiem zbytnio jak go mam zainstalować. Przy odpaleniu instalacji prosi o włożenie dysku 1 w napęd DF0: . Czy ktoś może instalował programy z płytek CD i wie jak to zrobić? Czy wystarczy zrobić coś w stylu: " assign DF0: CD0:extras/Dopus/ "?

[#2] Re: Instalacja DOpusa 5.5

@Tomski, post #1

Wystarczy ... Tylko jeśli prosi o disc 1 to trzeba dać assign "disc 1":.
[#3] Re: Instalacja DOpusa 5.5

@Tomski, post #1

A gdzieś w pobliżu skryptu installera nie ma czegoś w rodzaju "make assign" etc. który robiłby potrzebne przypisania?

[#4] Re: Instalacja DOpusa 5.5

@APC74, post #3

Nie widziałem. Ale nie wyświetlałem wszystkich plików w oknie z DOpusem. Sprawdzę czy jest taki skrypt.

[#5] Re: Instalacja DOpusa 5.5

@APC74, post #3

A gdzieś w pobliżu skryptu installera nie ma czegoś w rodzaju "make assign" etc. który robiłby potrzebne przypisania?

Problem z instalacją DOpusa 5.5 z AmigaFuture 81 rozwiązany. Problemów było kilka. Pierwszy to rzeczywiście assign'y trzeba było zrobić - dwu klik na ikonce quickstart od razu po otwarciu okna z CD rozwiązał ten problem. Ale to nie pozwoliło na instalkę jeszcze. Kolejna rzecz, o której nie wiedziałem to ta, iż DO5.5 nie instaluje się bezpośrednio z CD(tak jak to robią programy/gry z PC), mnie się nie udało tak zainstalować w każdym bądź razie. A nie kombinowałem więcej gdy już znalazłem sposób na zainstalowanie. Musiałem skorzystać z programu ADF-DMS unpacker zamieszczonego na tejże płycie i rozpakować pierwszą dyskietkę do RAD'u: i odpalić instalkę z RAD:. Po zainstalowaniu się 1 dyskietki, rozpakowałem do tego samego RAD'u: drugi dysk. Instalka dokończyła się z sukcesem:D.
Jak na razie mam mieszane uczucia co do DO5.5 ale mam go zainstalowanego dopiero kilka minut. Musze się go nauczyć najpierw, gdyż nie jest tak intuicyjny jak WB. Po używam go dłużej to może przekonam się do niego.

Na marginesie dodam iż, są też jakieś kłopoty z instalacją gdy zainstalowany jest system plików AmiCDFS >=2.3(przynajmniej tak napisane było w jednym z plików readme).

Ostatnia modyfikacja: 27.11.2010 00:15:25
[#6] Re: Instalacja DOpusa 5.5

@Tomski, post #5

No to istotna informacja Ci umknęła. Gdybyśmy wiedzieli, że to dms ...
[#7] Re: Instalacja DOpusa 5.5

@MisOr, post #6

Nie do końca tak było. Gdyż jest też katalog z wersją uruchamiającą się z CD, w której to jest właśnie program Install Dopus. I ten program odpalałem. Pogrzebałem dłużej, poczytałem pliki readme to w końcu doszedłem co i jak.

[#8] Re: Instalacja DOpusa 5.5

@Tomski, post #5

Początkowo każdy ma mieszane uczucia. Ale po kilku dniach dłubania i oswajania - będziesz się zastanawiał, jak sobie radziłeś bez tego. Opus 5.5 to - jak dla mnie - genialny kawałek softu.

Z szacunkiem
Des

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem