[#1] AMIGA CD 32 + ProModule
Wykopałem z garażu moją Amigę CD 32 + ProModule. Po złożeniu wszystkiego w całość zaczęły się problemy - mianowicie przy starcie zamiast system startować mam żółty ekran i koniec. Po odłączeniu ProModule Amiga zgłasza się prawidłowo i czyta płyty CD. Może ktoś z Was miał podobny problem? Na pokładzie ProModule jest 2MB FastRam, koprocesor 68882 taktowany kwarcem 33 MHz, i dysk twardy 200MB.

Ostatnia modyfikacja: 06.02.2010 16:25:07
[#2] Re: AMIGA CD 32 + ProModule

@RobertR, post #1

Wyciagnij fast i sprawdz czy bez niego pojdzie.Przeczysc tez zlacza i styki podociskaj, poglaskaj itp ;)

Jezeli chodzi o oznaczenia bledow to jest cos takiego jak ponizej, ale nie zabardzo go kumam :O

"Żółty -- sygnalizacja błędu w uruchamianym programie przed instalacją obsługi błędów."

Ostatnia modyfikacja: 06.02.2010 17:28:24
[#3] Re: AMIGA CD 32 + ProModule

@Hellena, post #2

Sorki za double posta, ale nie moge juz edytowac wczesniejszego :)
Chcialem jeszcze dolozyc linka do tematu kolorow.

http://www.ppa.pl/artykul-Kolorki-1_4_64.html

[#4] Re: AMIGA CD 32 + ProModule

@RobertR, post #1

Po dokładniejszych oględzinach widać na złączach śniedź - długi pobyt w garażu dla ProModule nie wyszedł mu na zdrowie.

Da się to jakoś wyczyścić?
[#5] Re: AMIGA CD 32 + ProModule

@RobertR, post #4

Napewno sie da , ale to najlepiej zapytac ludzikow, ktorzy sie na tym znaja z pewnoscia poleca Ci jakis srodek.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/index.php?sid=

[#6] Re: AMIGA CD 32 + ProModule

@RobertR, post #4

A sprawdzałeś styki złącza krawędziowego, które się podłącza do CD32? Żółty ekran często jest powodem braku styku lub jakichś problemów z adresowaniem pamięci.

[#7] Re: AMIGA CD 32 + ProModule

@Hellena, post #5

Płyta do kąpieli w izopropanolu. Wyczyść to szybko bo któreś włączenie Promodule może skończyć się zejściem jego, albo Amigi.
[#8] Re: AMIGA CD 32 + ProModule

@kwaku85, post #7

I przy okazji prosze niezapomniec o baterii, z pewnoscia tez nadaje sie do wymiany. ;)
[#9] Re: AMIGA CD 32 + ProModule

@RobertR, post #1

Aghh...ProModule.Urządzenie zupełnie okej,poza adapterem "spinającym" dwa urządzenia w całość.Poruszenie całości na 90% kończyło się zwisem.Ileż to mój kumpel (hi Dzikun) bluzgów puścił na ten patent.

Acha...Żółty ekran miewałem dość często przy A1200 i karcie M-Tec 1230/28 z FPU.Wystarczyło docisnąć koprocesor i wszystko grało.

Ostatnia modyfikacja: 08.02.2010 19:20:57
[#10] Re: AMIGA CD 32 + ProModule

@kwaku85, post #7

Czy płytę zanurzyć całą w izopropanolu? Na jak długo? Czy też do czyszczenia użyć pędzelka?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem