[#1] MakeCD - problem z trackami audio
Witajcie,

Za pomocą MakeCD próbuję nagraę płytę z trackami audio. Wszystko pięknie nagrywa się, tracki są widoczne w odtwarzaczu. Niestety gdy włączę odtwarzanie to wyraźnie słychaę że gra tylko na jednym kanale (Lewy). Drugi to cisza. Myślałem że może to problem z ustawieniami (Audio normal) i nagrałem z "Audio preemphasize", dalej to samo. Spróbowałem z formatami AIFF i WAV, dalej to samo. Spotkał się ktoś z takim problemem?

[#2] Re: MakeCD - problem z trackami audio

@pekdar, post #1

Sprobuj wrzucic tak nagranego audiotracka do jakiegos programu muzycznego np. SampleZ lub na pececie, do jakiegos CoolEdita i wzrokowo sprawdz jak wyglada sampel. Czy sa widoczne oba kanaly?
[#3] Re: MakeCD - problem z trackami audio

@pekdar, post #1

Problem z dziwnym odtwarzaniem występuje tylko pod stacjonarnym odtwarzaczem? Sprawdzałeś np. w odtwarzaczu komputerowym? Może problem tkwi w samym odtwarzaczu?

[#4] Re: MakeCD - problem z trackami audio

@Andrzej Drozd, post #2

Sample z których nagrywam ścieżki są OK, widać oba kanały. Po wypaleniu ich na CD, nie słychać prawego kanału. Wrzuciłem inną płytę CD do napędu i ... też nie gra jeden kanał, teraz wszystko jasne. Że też wcześniej na to nie wpadłem
Teraz muszę znaleźć przyczynę sprzętową i usunąć ją.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem