[#1] E/box - dwie sprawy
Kupiłem dziś używaną obudowę E/box. Mam w związku z tym dwie sprawy.
1. Czy do obudowy (nowej) była dodawana jakaś instrukcja montażu w niej A1200? Jeśli tak, to czy mógłby ktoś podzielić się skanem tej instrukcji (na stronie Elboxu nic nie ma).
2. Razem z wieżą dostałem też kilka drobiazgów, m.in. przelotkę HDD z 2,5 cala na 3,5 cala. Do przelotki dolutowane są jakieś kable z wtyczką . Wie ktoś może co to jest (zasilanie?). W przelotkach, które miałem do tej pory takich kabli nie było.
Zdjęcie przelotki:
http://img218.imageshack.us/img218/81/przelotka.jpg

[#2] Re: E/box - dwie sprawy

@PopoCop, post #1

Do przelotki dolutowane są jakieś kable z wtyczką . Wie ktoś może co to jest (zasilanie?). W przelotkach, które miałem do tej pory takich kabli nie było.

To jest zasilanie. Jak wiadomo złącze dysku 2.5" ma dodatkowe 4 piny, na których jest masa i +5 V. Skąd zatem ten kabelek i dlaczego "amigowe" przelotki go nie mają? Amigowe przelotki są przeznaczone do podłączania dysku 3,5" do gniazda 2,5" na płycie. Ta przelotka oryginalnie służyła do podłączania dysku 2,5" do gniazda 3,5" na płycie głównej np. peceta. Dlatego dodatkowe zasilanie jest niezbędne, bo na taśmie 3,5" go nie ma. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, żeby przelotka działała w odwrotnym kierunku, wtedy kabelek zasilania jest całkowicie zbędny.

[#3] Re: E/box - dwie sprawy

@PopoCop, post #1

Jest instrukcja, 12 stron. Jak zeskanuje, to Ci wyślę.

[#4] Re: E/box - dwie sprawy

@PopoCop, post #1

Poszło.
Jak kupiłem tą obudowę, to byłem zbyt niecierpliwy by tracić czas na czytanie instrukcji :) Bez niej dałem radę. Aha, tylko jak reset chciałem podłączyć, to zaglądnąłem.

[#5] Re: E/box - dwie sprawy

@Grzegorz Kraszewski, post #2

Grzesiek: dzięki za wyjaśnienie.
Parallax: dzięki za maila ze skanami.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem