[#1] Dziwny start
Od roku nie używałem karty Blizzard 603e/603e+.
Zamontowałem i nic.
Przypadkiem wyłączyłem zasilanie na mili sekundy, kilka razy się zresetowała i ruszyła.
Od tej pory zawsze tak uruchamiam Amige 1200, ale już mi się z przykrzyło.
Czy ktoś wie co jest przyczyną takiego zachowania. Może trzeba wymienić bateryjkę w karcie.
Dodam że bez karty system startuje z dysku od razu.
[#2] Re: Dziwny start

@DarAmi, post #1

Czyli nie załącza przy pierwszym uruchomieniu, tak?

[#3] Re: Dziwny start

@DarAmi, post #1

Może zasilacz pod większym obciążeniem nie rusza do razu. Sprawdź z innym zasilaczem. Mam tak samo ale z tunerem satelitarnym, kilka razy do prądu kilka razy reset sie robi i jest OK. Sprawdzałem miernikiem i są spore spadki napięcia.
[#4] Re: Dziwny start

@BananB, post #3

No i najlepiej podłącz 5V w miejsce zasilania stacji dyskietek na płycie głównej oraz 5V w miejsce zasilania wiatraczka na Blizzardzie.

[#5] Re: Dziwny start

@radzik, post #4

Wymieniłem zasilacz i to samo. W karcie mam dwa wiatraczki. Jeden od PPC wpiety do karty drugi od k68 do złącza zasilania stacji dyskietek. Czy jak wepne ten od PPC razem z tym drugim to coś pomoże?
[#6] Re: Dziwny start

@DarAmi, post #5

Spróbuj uruchomic gołą A1200 bez HDD z Blizzardem bez RAM-u.
Jak będzie ok to spróbuj z innym RAM-em.
Często to RAM fiksuje...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem