Witam.
Z trudem i dzięki pomocy jednego z forumowiczów zainstalowałem najnowszę wersje whdload na swoim twardym dysku.
Zainstalowałem skick, wgrałem odpowiedni kickstart 1.3 .
Gry ściągnąłem z http://www.whdload.de/ , rozpakowałem,zainstalowałem przerzuciłem na dysk i teraz:
Uruchamiam Cywiilizacje na amidze i zgłasza problem:
DOS-Errpr 205 (obiekt nie znaleziony) on reading "devs:kickstarts/kick34005.a500"
Pomyślałem,że coś nie tak jest z kickiem więc
podłączam dysk do peceta, uruchamiam winuae, zmieniam kickstart i uruchamiam na próbe Civilizacje. Poprawnie wczytuje kickstart, ale okazuje się,że wymaga zarejstrowanej wersji whdload. Trudno.
Odpinam dysk,podpinam pod amige, uruchamiam Cywilizacje i ku mojemu zaskoczeniu znowu widze napis:
DOS-Errpr 205 (obiekt nie znaleziony) on reading "devs:kickstarts/kick34005.a500"
O co chodzi?
Kolejny przykład:
Soccer Kid(tak samo jak Mortal Kombat) pod winuae odpalam bez problemu a amiga zgłasza bład "Exception "Illegal Instruction" ($E010) at $78000 occured (dla obu tych gier ten sam komunikat)
Mam A600 z dyskiem twardym 3,5 cala, WB2.1,najnowsza wersje whdload,1MB Chip + 5,5MB Fast.
Zastanawia mnie co jest nie tak,ze gry z dysku pod winuae działają (ustawiam taką samą ilość pamięci!) a pod ami już nie.
Pozdrawiam!.
Ostatnia modyfikacja: 23.02.2010 10:15:33